Για «κομμένο» οπτικοακουστικό υλικό κάνει λόγο η δικηγόρος της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα, της 28χρονης που δολοφονήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, αναφορικά με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ανακρίτρια.

Ads

Άλλωστε, η Ελένη Τζούλη, είχε καταγγείλει και πριν λίγες μέρες μιλώντας στην ΕΡΤ πως το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές από τη στιγμή της δολοφονίας «έχει κενά, κόβεται».

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους / «Το οπτικοακουστικό υλικό από τη στιγμή της δολοφονίας δεν είναι ενιαίο, κόβεται»

«Καταθέσαμε αίτημα να κατατεθεί όλο το υλικό από τις κάμερες και η ανακρίτρια έδωσε άμεση εντολή από το ΑΤ και από τα γύρω Τμήματα, γιατί το υλικό που είχε στα χέρια της, ήταν κομμένο», είπε η νομικός, επιμένοντας ότι, η εξήγηση που δίνει η Αστυνομία για λειτουργία της κάμερας μόνο με κίνηση, «δεν ευσταθεί καθόλου».

Ads

«Η ανακρίτρια είχε πέντε μπλοκαρισμένα βίντεο. Με το υλικό που έχει στα χέρια της δεν γίνεται έρευνα», συμπλήρωσε και έκανε γνωστό πως η μητέρα της Κυριακής θα μεταβεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων όταν της το επιτρέψει η κατάστασή της.

Τόνισε επίσης πως, σε ερώτησή της προς αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., για το αν το υλικό από τις κάμερες έχει κατασχεθεί ή παραδοθεί, από τους ίδιους τους ένστολους που είναι υπό τη διερεύνηση των Αρχών, η απάντηση που πήρε ήταν η εξής: «αν σου απαντήσω θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο χαμός».

Έτσι, σύμφωνα με την ίδια, «όλα δείχνουν πως το υλικό από τις κάμερες είναι μονταρισμένο».

Επιπλέον, όπως είπε η Ε. Τζούλη, η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται ο γυναικοκτόνος, δεν επέτρεψε τόσο στον πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η Εισαγγελία όσο και τον δεύτερο που έχει ορίσει η οικογένεια, να τον εξετάσουν, με τη δικαιολογία ότι, «δεν υπήρξε πρότερη ενημέρωση για τη μετάβασή τους στις φυλακές».

«Θα αιτηθώ την επίσπευση όλων των διαδικασιών», είπε, καταγγέλλοντας κωλυσιεργία στη διαδικασία.