Αντιμέτωποι και με ποινικές ευθύνες θα είναι όπως φαίνεται οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση της γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν, τόσο της ΕΡΤ όσο και άλλων ΜΜΕ, όπως της εφημερίδας «Καθημερινή», τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνουν και ποινικές ευθύνες για την υποδιοικήτρια, την αξιωματικό υπηρεσίας, τον φρουρό του ΑΤ, αλλά και τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης.

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους / «Ο δράστης θεωρούσε την Κυριακή κτήμα του – Ήξερε πλήρως τι του συνέβαινε»

Εκτός από την ΕΔΕ, οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν ποινική προκαταρκτική έρευνα, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών αναμένεται να ζητήσει να διερευνηθεί εάν οι ένστολοι διέπραξαν, ανάμεσα σε άλλα, το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ads

Στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθούν η συνομιλία της 28χρονης με τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης, τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος, αλλά και όσα συνέβησαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα, όταν η Κυριακή επιχειρούσε να ζητήσει βοήθεια.

Μετά από μια πρώτη επεξεργασία των δεδομένων, ποινικές ευθύνες φαίνεται να εντοπίζονται τόσο στον σκοπό του Α.Τ., ο οποίος δεν αντέδρασε στην επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η 28χρονη, όσο και εις βάρος των αστυνομικών που βρίσκονταν στο εσωτερικό του τμήματος και είχαν απευθείας επαφή με την Κυριακή.

Όπως επισημαίνει η «Καθημερινή», είχαν υποχρέωση από τον νόμο να ενημερώσουν εισαγγελέα από τη στιγμή που έγιναν αποδέκτες πληροφοριών περί τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία.

Τέλος, έρευνα διεξάγεται και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 39χρονος γυναικοκτόνος επιχείρησε να αυτοκτονήσει μέσα στη φυλακή.