Την αδυναμία του σκοπού στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, τη νύχτα της γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής, ακόμη και να εξηγήσει στην Άμεση Δράση τι ακριβώς συνέβη μπροστά στα μάτια του αποκαλύπτει το νέο ηχητικό ντοκουμέντο που είχε το φως της δημοσιότητας.

Ads

Όπως ακούγεται στο ηχητικό που παρουσίασε ο ANT1 το πρωί της Πέμπτης, ο Αρχιφύλακας του αστυνομικού τμήματος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση… για να ζητήσει βοήθεια.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο προβληματικό στοιχείο στην έτσι κι αλλιώς σκανδαλώδη αντιμετώπιση της κοπέλας, πριν την δολοφονία της.

Διότι, αμέσως μετά γίνεται φανερό ότι ο εν λόγω αστυνομικός – ο οποίος, θυμίζουμε, κανονικά δεν θα έπρεπε καν να υπηρετεί αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει από ποινικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται – αδυνατεί να εξηγήσει στην συνάδελφό του τηλεφωνήτρια, σε απλά ελληνικά, τι έχει συμβεί.

Ads

Ο Αρχιφύλακας δυσκολεύει την τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης να καταλάβει τις συνθήκες του περιστατικού και λέει αρκετές φορές ότι δεν ξέρει τι έχει γίνει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην αρχή δεν διευκρινίζει καν αν είναι άντρας, γυναίκα, αστυνομικός ή πολίτης το θύμα της επίθεσης, ενώ δεν αναφέρει ότι η γυναίκα είναι νεκρή, μιλά για «μαχαιρωμένο\.

Αναλυτικά ο διάλογος μετά την γυναικοκτονία της Κυριακής:

«Ναι συνάδελφε, από ΑΤ Αγίων Αναργύρων, έχουμε μαχαιρωμένο άτομο έξω από τη σκοπιά τώρα το έχω δει από πάνω

Ορίστε;

Αν υπάρχει κάποια ομάδα με τουρνικέ κάποιο ασθενοφόρο

Είναι συνάδελφος;

Ε.. έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων

Ένας άνδρας μαχαιρωμένος; Είναι συνάδελφος;

Όχι γυναίκα, γυναίκα είναι.

Ναι, είναι συνάδελφος;

Όχι δεν είναι συνάδελφος, πολίτης είναι. Δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει, τώρα, μόλις το είδαμε.

Έγινε κάτι απ’ έξω ή σας την άφησαν εκεί;

Ναι απ’ έξω έχουμε μαχαιρωμένο άτομο. Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει

Έγινε, θα ενημερώσω».