Με την κοινωνία να «βράζει» από θλίψη και οργή για την τελευταία γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, νέα στοιχεία γίνονται γνωστά και προκαλούν αντιδράσεις για τη στάση της αστυνομίας.

Ads

Ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, που δεν ενημερώθηκε αρμοδίως για τη δολοφονία παρά έμαθε τον θάνατο της κόρης του από δημοσιογράφους, σήμερα (5/4) προέβη σε νέα πολύ σοβαρή καταγγελία στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο ίδιος πήγε στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων κι εκεί δεν τον άφησαν να μιλήσει με τον αξιωματικό υπηρεσίες, του είπαν ότι είναι αναρμόδιοι και πως πρέπει να πάει στο τμήμα Δυτικής Αττικής.

Όπως ο πατέρας του θύματος είπε,« Μέχρι και τώρα δεν με έχει ενημερώσει έστω και τυπικά ένας άνθρωπος της αστυνομίας ότι η κόρη μου έχει δολοφονηθεί. Εκείνο το πρωί που ενημερώθηκα από μία δημοσιογράφο για το τι έχει γίνει, έφτασα στο αστυνομικό τμήμα περίπου στις 10.00.

Ads

«Δεν με άφησαν να ανέβω επάνω στον αξιωματικό υπηρεσίας»

Θα με δείτε στα βίντεο από εκείνη την ημέρα είμαι με τα ρούχα της δουλειάς. Μιλάω με τον εξωτερικό φρουρό στο φυλάκιo και δεν με άφησαν να ανέβω επάνω στον αξιωματικό υπηρεσίας, ενώ ενημέρωσα ότι είμαι ο μπαμπάς της κοπέλας που σκότωσαν εδώ. Επικοινώνησα μαζί τους στο τηλέφωνο και μου είπαν ότι την υπόθεση την έχει αναλάβει το τμήμα δυτικής Αττικής και να μεταβώ εκεί

Δεν με άφησαν να δω τον αξιωματικό υπηρεσίας για να επιβεβαιώσω ότι ήταν η κόρη μου! Τι θα μου πουν; Ότι πήγα στο τμήμα δυτικής αττικής και ενημερώθηκα; Ποιος με ειδοποίησε; Με πήρε ένας κύριος και μου είπε ότι είναι διευθυντής της αστυνομίας, μου είπε “είμαι και πατέρας και πονάω και εγώ” πώς πονάει; ο πόνος του άλλου αντέχεται, ο πόνος ο δικός μας δεν αντέχεται.»

Επίσης η μητέρα της Κυριακής Γρίβα μίλησε στο Star ξεσπώντας κατά του γυναικοκτόνου, αλλά και κατά των αστυνομικών. Είπε, «Αυτό το κάθαρμα δεν είχε το θάρρος να κοιτάξει το κορίτσι μου στα μάτια και να το σκοτώσει. Το έκανε ύπουλα, το μαχαίρωσε πισώπλατα».

Διαβάστε: «Την λέγαν Κυριακή, δεν έψαχνε ταξί» / Τραγούδι – διαμαρτυρία από μαθητές έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων

«Προσπαθήστε, μιλήστε, είμαστε δυνατές»

«Γιατί μου άδειασε την αγκαλιά μου; Γιατί οι άνδρες μπορούν να μας αλλάζουν σαν τα πουκάμισα κι όταν εμείς λέμε “όχι” να βρισκόμαστε βιασμένες, χτυπημένες, σκοτωμένες;» συγκλόνισε η μητέρα της Κυριακής Γρίβα.

«Αυτή η αστυνομικός που είδε την κόρη μου φοβήθηκε μην παραβιάσει κάποιο πρωτόκολλο. Βγάλε το σακάκι σου για ένα λεπτό. Σου ζήτησε βοήθεια, γίνε άνθρωπος για ένα λεπτό, μίλησέ της, δείξε ενδιαφέρον, καθησύχασέ την», είπε προς την αστυνομικό.

Απευθυνόμενη σε όλες τις γυναίκες, τις προέτρεψε, «Προσπαθήστε, μιλήστε, είμαστε δυνατές. Καμία άλλη γυναίκα νεκρή με αυτόν τον τρόπο, κανένα άλλο λευκό φέρετρο. Μη ζητάτε τα αυτονόητα. Είναι δικαίωμά σας, είμαστε ίσοι. Δεν μπορεί ο καθένας να σηκώνει το χέρι και να σκοτώνει».