Δύο έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στην ΕΔΕ που διενεργείται για τους αστυνομικούς που ήταν υπεύθυνοι στην υπόθεση της γυναικοκτονίας της Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων στο οποίο είχε πάει για να ζητήσει βοήθεια.

Ads

Η πρώτη έρευνα για τους έξι αστυνομικοί εμπλεκόμενους αστυνομικούς τους ζητά έγγραφες εξηγήσεις ως ύποπτοι και έχουν περιθώριο πέντε ημέρες ώστε να γράψουν τι έκαναν εκείνη την ημέρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, για την ποινική έρευνα της υπόθεσης έχουν ληφθεί καταθέσεις τόσο από τον προϊστάμενο όλων των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους, όσο και από τους συγγενείς της Κυριακής και τον προϊστάμενο της βάρδιας της Άμεσης Δράσης.

Σε αυτή την έρευνα, οι άμεσα εμπλεκόμενοι αστυνομικοί δε θα κληθούν να καταθέσουν, καθώς θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης ποινικών αδικημάτων, ενώ έχει ληφθεί συμπέρασμα για τις ποινικές ευθύνες του καθενός.

Ads

Επιπλέον, σημειώνεται ότι παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας θα δηλώσει ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας η οικογένεια του 28χρονου θύματος της γυναικοκτονίας, όπως ανακοίνωσε η δικηγόρος Έλενα Τζούλη που την εκπροσωπεί: «Kατά το στάδιο της ανάκρισης θα διερευνηθεί και το έγκλημα της ανθρωποκτονίας δια παραλείψεως, σε βάρος όσων κρατικών οργάνων ευθύνονται για τη στυγνή δολοφονία.

«Στο ίδιο πλαίσιο, θα υποβληθούν αιτήματα σε όλες τις συναρμόδιες Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, για την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της Υπόθεσης κατά Παντός Υπευθύνου» είπε χαρακτηριστικά.