Απολογείται σήμερα Τετάρτη (21/6) στις 12:00, ο 32χρονος βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, για τις κατηγορίες της αρπαγής και της γενετήσιας πράξης με άτομο ανίκανο προς αντίσταση.

Ads

Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανόν να αλλάξει το κατηγορητήριο σε βάρος του.

Ο ίδιος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία και μέχρι στιγμής, τα στοιχεία που υπάρχουν τον καταδεικνύουν ως το πρόσωπο που είδε το θύμα τελευταίος. Από την πρώτη στιγμή κρίθηκε ύποπτος, καθώς έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις στη διάρκεια της ανάκρισής του από τις Αρχές.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Οι έρευνες επικεντρώνονται στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της άγριας δολοφονίας της κοπέλας, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και τα τελευταία μηνύματα της νεαρής με τον σύντροφό της. Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ασφυκτικό θάνατο, αλλά δεν αποσαφήνισε τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκε.

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA η 27χρονη είναι πιθανόν να δολοφονήθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και στη συνέχεια ο δολοφόνος να τη μετέφερε στο χωράφι όπου εντοπίστηκε. Η αστυνομία έχει συλλέξει από το συγκεκριμένο σπίτι ό,τι στοιχειά βρήκε, ένα παπούτσι, αποτσίγαρα, τα οποία έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση.

Το σημείο είναι τόσο κοντά που ο δράστης θα μπορούσε να την μεταφέρει μόνος του αλλά δεν αποκλείεται και η συμμετοχή άλλου προσώπου.

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στην Κω: Οι τοξικολογικές αναμένεται να ρίξουν φως – Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Εν αναμονή της ανάλυσης DNA

Καθοριστικής σημασίας χαρακτηρίζονται τα αποτυπώματα, το DNA καθώς και η ανάλυση από τα κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα, άκρως σημαντικές θεωρούνται και οι απαντήσεις από τις εργαστηριακές εξετάσεις, όπως είναι τα δείγματα από τα νύχια της Αναστάζια που θα αποκαλύψουν εάν υπάρχει γενετικό υλικό του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, του Πακιστανού συγκατοίκου του ή κάποιου άλλου προσώπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα δεν φαίνεται να ξυλοκοπήθηκε πριν τον θάνατό της καθώς δεν έχουν εντοπιστεί κατάγματα. Τέλος, παραμένει ακόμα ανερμήνευτο εάν η 27χρονη έπεσε θύμα βιασμού πριν τη δολοφονία.