Ενώπιον ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών θα οδηγηθεί στις 11:00 ο 32χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό και τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Ads

Μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα, ο 32χρονος καλείται σήμερα, Τρίτη 27 Ιουνίου, να απολογηθεί για τις βαρύτατες κατηγορίες που του ασκήθηκαν συμπληρωματικά. Μετά την παραίτηση του συνηγόρου του κ. Ζαφείρη Δρόσου, που είχε οριστεί αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο, την υπεράσπιση του 32χρονου ανέλαβε η δικηγόρος Αθηνά Φουντωτού.

Ο 32χρονος, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές επιμένει να αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες, ενώ φέρεται να επιβεβαίωσε τη συνάντηση που είχε με την 27χρονη Αναστάζια στο σπίτι του, λέγοντας:

«Ήπιαμε μερικές μπύρες και φύγαμε. Την άφησα στο σημείο που η ίδια γνωστοποίησε με μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στο φίλο της και του είπε “έλα να με πάρεις”. Δεν είχα σεξουαλική επαφή μαζί της».

Ads

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατέρας της 27χρονης από την Πολωνία αναφέρει ότι υπάρχει εμπλοκή και άλλων ατόμων στη δολοφονία του παιδιού του.

«Δεν ήταν ένας ο δράστης, ήταν περισσότεροι. Ο άντρας από το Μπαγκλαντές είναι ο βασικός ένοχος αλλά ήταν και κάποιος άλλος που βοήθησε στη μεταφορά της σορού. Κάποιος τον βοήθησε να μεταφέρει τη σορό από το ένα μέρος στο άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο 32χρονος φέρεται να προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του, όπως διαπιστώθηκε από την ανάκτηση των δεδομένων του κινητού τηλεφώνου, που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ..

Επίσης ο 32χρονος φέρεται να αναζητούσε στο διαδίκτυο πώς διαγράφονται οι διαδρομές που έχει κάνει ο κάτοχος ενός κινητού. Έψαχνε το πώς θα σβήσει το ιστορικό των στιγμάτων τοποθεσίας του και αργότερα πώς θα διαγράψει και το ιστορικό αυτών των αναζητήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος αναζήτησε στο διαδίκτυο «πώς να σβήσεις ίχνη από πτώμα».

Στο νησί της Κω, με εντολή της κυβέρνησης της Πολωνίας που από την πρώτη στιγμή έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση, έχει αποσταλεί κλιμάκιο αστυνομικών και δικαστικών για την απευθείας ενημέρωσή τους από τους Έλληνες συναδέλφους τους, ενώ αναφορικά με το αίτημα έκδοσης αυτό δεν μπορεί να καταστεί δυνατόν όπως επισημαίνουν οι ελληνικές Αρχές, αφού το έγκλημα έχει γίνει στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν σχετικές προβλέψεις στη νομοθεσία.