Σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καταδικάστηκε ο 25χρονος που δολοφόνησε την 24χρονη εν διαστάσει σύζυγό του στη Μυτιλήνη. Επίσης, καταδικάστηκε και σε φυλάκιση τριών ετών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χίου απέρριψε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της «εν βρασμώ» ψυχικής κατάστασης.

Ads

Η 24χρονη Ερατώ δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της στις 24 Μαΐου 2019, όταν εισέβαλε στο σπίτι της στη Χρυσομαλλούσα, συνοικία της Μυτιλήνης και την πυροβόλησε εν ψυχρώ με καραμπίνα, ενώ η δίχρονη κόρη τους κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο.

Ο δράστης του φονικού,  που διατηρεί μία καφετέρια και είναι κυνηγός, ήθελε να ξαναφτιάξουν τη σχέση τους, η ίδια όμως δεν επιθυμούσε την επανασύνδεση τους.

Το τραγικό βράδυ η Ερατώ φέρεται να συνομιλούσε με ένα φίλο της από τη Θεσσαλονίκη, όταν στο ακουστικό του άκουσε ξαφνικά έναν πυροβολισμό και στη συνέχεια δεν ξανάκουσε την Ερατώ. Αμέσως ενημέρωσε τον πατέρα της κοπέλας ο οποίος πήγε έντρομος στο σπίτι της αλλά η αστυνομία δεν του επέτρεψε να μπει μέσα στο διαμέρισμα της κόρης του. 

Ads

Αξίζει να σημειωθεί και στην περίπτωση της Ερατούς, για άλλη μια φορά, τα τοπικά μέσα ανέφεραν πως οι γείτονες «έπεσαν από τα σύννεφα» και μίλησαν για «καλό παιδί».

Επρόκειτο για την ένατη γυναίκα μέσα στο 2019 που δολοφονήθηκε κατά αυτόν τον τρόπο.