Ακόμη μία γυναικοκτονία, η 15η μέσα στο 2021, συγκλονίζει την Ελλάδα το πρωί της Δευτέρας.

Ads

Ένας 40χρονος στην Βλαχιώτη Λακωνίας έπνιξε την 36χρονη σύζυγό του και ειδοποίησε ο ίδιος την αστυνομία. Το έγκλημα έγινε τη νύχτα της Κυριακής, στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους, ενώ τα δύο παιδιά τους (αγόρια ηλικίας 8 και 10 ετών) κοιμόντουσαν στο διπλανό δωμάτιο. 

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι και βρήκαν την γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
 
Ο καθ’ ομολογία δράστης, ο οποίος συνελήφθη, είπε στους αστυνομικούς ότι έπνιξε τη σύζυγό του με τα χέρια του, μετά από έντονη λογομαχία. «Τσαντίστηκα όταν με έβρισε, την έπιασα από το λαιμό και την έπνιξα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. «Θα μου πει εμένα για τη μάνα μου και να με βρίσει; Εκεί θόλωσα και την έπνιξα», φέρεται να είπε ακόμη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει: «Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 40χρονος, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος της 36χρονης συζύγου του.

Ads

Προηγήθηκε τηλεφωνική κλήση του 40χρονου στο ανωτέρω Αστυνομικό Τμήμα, κατά την οποία ενημέρωσε ότι μετά από διαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του, την έπνιξε με τα χέρια του. Αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία τους, όπου η 36χρονη βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης».

«Δεν είχαν δώσει δικαίωμα»

Δεν υπήρχαν σημάδια που να προμηνύουν την τραγωδά, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες στο χωριό. Ο δράστης φέρεται μάλιστα να ανάρτησε στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία με τη σύζυγο του στην οποία ήταν αγκαλιασμένοι, μία μέρα πριν την σκοτώσει.

Ο δράστης δεν είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία ή την αστυνομία.  «Ήταν ένα ζευγάρι αλβανικής καταγωγής που έμενε περίπου τρία χρόνια στο χωριό, δεν είχαν δώσει δικαίωμα. Έχουν 2 παιδιά 8 και 10 χρονών. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο, ακόμα και αν δεν είναι δικός σου άνθρωπος ο άλλος είναι λυπηρό. Το κλίμα είναι πολύ άσχημο στο χωριό», λέει στο newsit.gr o πρόεδρος της κοινότητας Βλαχιώτη, Γιάννης Κουτσοθεοδώρης.

Και προσθέτει: «Εμείς εδώ μάθαμε ότι το βράδυ κατά τις 12 αυτός έπνιξε την γυναίκα του και ειδοποίησε ο ίδιος την αστυνομία. Πήγε εκεί η αστυνομία στη συνέχεια και τους έδειξε ότι μέσα είναι η γυναίκα, την πήραν και διαπιστώθηκε ο θάνατός της στο Κέντρο Υγείας του χωριού. Αυτός εμάς δεν μας είχε δώσει δικαίωμα, καλός άνθρωπος φαινόταν, ήσυχος και ήρεμος. Τα παιδιά τους τα έχει πάρει ο αδερφός του θύματος, μένει και αυτός εδώ και έχει ένα παιδάκι».