Σήμερα αναμένεται η απολογία του 30χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς, ο οποίος μεταφέρθηκε για αυτό τον λόγο από τη Φολέγανδρο στη Νάξο.

Ads

Μιλώντας στους naxostimes.gr ο δικηγόρος του, Γιάννης Βλάχος, έκανε λόγο για μια υπόθεση με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο, ενώ παράλληλα εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της οικογένειας του κατηγορούμενου.

«Θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της άμοιρης Γαρυφαλλιάς από εμένα προσωπικά, αλλά κυρίως από την οικογένεια του κατηγορούμενου, η οποία είναι κυριολεκτικά συντετριμμένη και μου έδωσε εντολή να συνδράμω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μιας υπόθεσης τραγικής, με πολύ έντονα προσωπικά στοιχεία και με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο. Η αλήθεια είναι κάθαρση για τον δράστη και δικαίωση για την μνήμη του θύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ads

Αντίδραση Κούγια

Η παραπάνω δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της οικογένειας του θύματος, Αλέξη Κούγια, ο οποίος σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, τα εξής: «Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή (ο οποίος μετά το έγκλημα, αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία, εξαφανίστηκε επί 28 ώρες, επικοινωνώντας προφανώς με τον δικηγόρο του και τους συγγενείς του) προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση, μη σεβόμενος τον πόνο και την αγανάκτηση της οικογένειας για την αδιανόητη απώλεια αυτού του υπέροχου πλάσματος, αλλά και την ελληνική κοινωνία που έχει τρομοκρατηθεί από την πράξη του εντολέα του και έχει εκμανεί εις βάρος του για τη συμπεριφορά του μετά το έγκλημα».

Την ίδια ώρα, στο Βέλο Κορινθίας κηδεύτηκε το απόγευμα της Δευτέρας η 26χρονη Γαρυφαλλιά.

Μάλιστα, στην κηδεία της κοπέλας νέες και νέοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά», θέλοντας να στείλουν μήνυμα για τα απανωτά επεισόδια γυναικοκτονιών στη χώρα μας.

«Να μην φύγουν άλλα κορίτσια. Να είναι η τελευταία γυναίκα που σκοτώθηκε από τα χέρια ενός άνανδρου άνδρα. Πρέπει εμείς οι μάνες να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας διαφορετικά. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω» δήλωσε  η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας στον ΣΚΑΪ.

Την ξυλοκόπησε πριν την ρίξει από τα βράχια

Παράλληλα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με το έγκλημα στη Φολέγανδρο μέσα από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, καθώς αποκαλύπτουν ότι o καθ’ ομολογίαν δολοφόνος φέρεται να τη γρονθοκόπησε πριν τη ρίξει στα βράχια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γαρυφαλλιά έφερε μεταξύ άλλων μώλωπα στο μάτι, ενώ και τα υπόλοιπα σημάδια από τα χτυπήματα δεν συνάδουν με αυτά που προκαλεί πτώση στα βράχια. Πρόκειται για ένα ακόμη στοιχείο που περιλαμβάνονται στη δικογραφία σε βάρος του 30χρονου, η οποία ούτως ή άλλως είναι βαρύτατη καθώς αφορά σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης ισχυρίστηκε πως όταν έριξε το αυτοκίνητο στην πλαγιά και η νεαρή κοπέλα βγήκε τρομοκρατημένη, εκείνος την ακολούθησε και πάνω στον καυγά την έσπρωξε (δυο φορές), ρίχνοντάς την στα βράχια και εν συνεχεία στη θάλασσα, όπου πνίγηκε.

Η 26χρονη έχει θλαστικά τραύματα στο μάτι και σε άλλα μέρη του κεφαλιού της, σαν να έχει γρονθοκοπηθεί. Και αυτά είναι χτυπήματα πριν πέσει στη θάλασσα, δηλαδή, δεν προέκυψαν από την πτώση της στα βράχια, όπως οι κακώσεις στα χέρια, τα πόδια και την πλάτη της. Και αυτό οδηγεί τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι ο 30χρονος έδειρε το θύμα πριν το σπρώξει στο θάνατο.

Φώναζε για βοήθεια

Μάλιστα, η κοπέλα φώναζε δυνατά βοήθεια όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πριν την ρίξει στα βράχια ο 30χρονος, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Αιτία του καβγά, σύμφωνα με την ομολογία του κατηγορούμενου, ήταν το γεγονός ότι χάθηκαν στη διαδρομή. Το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο 30χρονος έριξε το αυτοκίνητο στον γκρεμό, η 26χρονη βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να εκλιπαρεί για βοήθεια. Δυστυχώς όμως στο σημείο δεν υπήρχε κάποιος για να τη σώσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

«Με είχε υποχείριο της. Με έπαιζε συνέχεια όλη την εβδομάδα. Με μείωνε. Αυτό με τσάντιζε πολύ. Μου μιλούσε υποτιμητικά και με τσάντισε πολύ. Μου έλεγε συνέχεια πήγαινε από εδώ πήγαινε από εκεί», υποστήριξε ο 30χρονος στην ομολογία του.

«Φώναζε βοήθεια, βοήθεια. Ε δεν είχα κάνει κάτι για να φοβάται. Με μείωνε συνεχώς», σημείωσε ακόμη.