Για τις 24 Απριλίου διακόπηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 34χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά και καταδικασμένου σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών.

Ads

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπ. Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δεν παραβρέθηκε στη δικαστική αίθουσα καθώς έπρεπε να βρίσκεται εκτός Αθηνών σε άλλη δίκη.

Σημειώνεται ότι η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών είχε διακοπεί ξανά τον προηγούμενο μήνα κατά την έναρξη της, καθώς ο κρατούμενος των φυλακών Μαλανδρίνου είχε επικαλεστεί απουσία συνηγόρου, αφού ο τωρινός του δικηγόρος -ο οποίος τον εκπροσωπούσε και στον πρώτο βαθμό- είχε εγκαταλείψει την υπόθεση και στη θέση του είχε αναλάβει η Κατερίνα Μαυροειδή, η οποία στη συνέχεια παραιτήθηκε επίσης, για να αναλάβει εκ νέου την υπόθεση ο αρχικός συνήγορος.

Υπενθυμίζεται πως κατά την έναρξη της προηγούμενης δικασιμου παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε η μητέρα της Καρολάιν Κράουτς, Σουζάνα Λυρραράκη ενώ σε αυτήν τη δίκη δεν δηλώθηκε παράσταση για την σκυλίτσα Ρόξυ, για την οποία είχε παρασταθεί στην πρώτη δίκη Φιλοζωική Οργάνωση.

Ads

Πρωτόδικα, ο πιλότος δεν κατάφερε να πείσει πως όλα έγιναν υπό το καθεστώς εντονότατης συναισθηματικής του φόρτισης, πως βρισκόταν εν βρασμώ. Δεν έπεισε επίσης ότι δικαιούται αναγνώρισης ελαφρυντικού.

Στην δίκη στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φιλοδοξεί να δώσει νέα μάχη, ελπίζοντας πως οι Εφέτες και οι ένορκοι θα καταλήξουν σε μία ευμενέστερη κρίση για τον ίδιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η 20χρονη είχε έναν αγωνιώδη θάνατο από τα χέρια του πιλότου. Επί έξι λεπτά ο 34χρονος πίεζε στο κεφάλι της Καρολάιν το μαξιλάρι που της έφραζε την αναπνοή. Παρά τις προσπάθειες του θύματος, που λίγο πριν κοιμόταν, να γλυτώσει, ο 34χρονος δεν χαλάρωσε ούτε δευτερόλεπτο την πίεση. Μετά, όπως αναφέρεται στην δικογραφία, ακούμπησε το μωρό τους στην πλάτη της νεκρής μητέρας και αφού κρέμασε την σκυλίτσα Ρόξυ της Καρολάιν, ειδοποίησε την Άμεση Δράση για ληστεία με φόνο.

Για 37 ημέρες μετά, ο πιλότος έδινε καταθέσεις για τους δράστες της ληστείας και την σκληρότητα που έδειξαν στην γυναίκα του και στο σκυλάκι.