Ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατέθεσε και επίσημα σήμερα, Τετάρτη (14/6) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών την παραίτησή του από την έφεση που είχε ασκήσει μέσω των δικηγόρων του στην πρωτόδικη απόφαση για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

Ads

Η συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου γνωστοποίησε πως παραιτείται μαζί με τον Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, τον έτερο συνήγορο υπεράσπισής του. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την πρόοδο της διαδικασίας αναφέροντας πως δεν είναι εφικτή σε αυτό το στάδιο η παραίτηση από την έφεση του κατηγορούμενου.

«Το ζήτημα της παραίτησης έχει ένα χρονικό περιθώριο που εξαντλείται στην έναρξη της συζήτησης της υπόθεσης. Μετά από την έναρξη δεν επιτρέπεται η παραίτηση από την έφεση. Αυτό ορίζεται για να μη διακωμωδείται η διαδικασία και να μη γίνονται άσκοπες δικάσιμοι. Ξέρετε καλά νομικά και το ξέρετε όλο αυτό. Άρα η δίκη θα πρέπει να συνεχιστεί», είπε ο εισαγγελέας.

Για την εκπροσώπηση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου θα οριστούν νέοι δικηγόροι.

Ads

Η αντίδραση της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς

Οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς συντάχθηκαν με την άποψη του εισαγγελέα, τονίζοντας πως στην περίπτωση που διακοπεί η δίκη θα τεθούν δικονομικά θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά είχε προκαλέσει σοκ σε χιλιάδες πολίτες εντός και εκτός της χώρας, όχι μόνο γιατί το θύμα ήταν Βρετανίδα υπήκοος ή και εξαιτίας της ιδιαίτερης σκληρότητας που μαρτυρούσαν τα πρώτα στοιχεία, αλλά κυρίως γιατί αποδείχθηκε πως αυτό που ο ίδιος ο δράστης εμφάνιζε ως μία άγρια ληστεία μετά φόνου αποδείχθηκε 37 ημέρες μετά, μια αποτρόπαιη δολοφονία, μία γυναικοκτονία.

Επί έναν μήνα ο 34χρονος ισχυριζόταν ότι ο θάνατος της Καρολάιν που ξεψύχησε πλάι στην 11 μηνών κόρη της καθώς και ο θάνατος της σκυλίτσας Ρόξυ, που βρέθηκε κρεμασμένη στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας του σπιτιού, ήταν αποτέλεσμα ληστείας. Ο 34χρονος περιέγραφε κλαίγοντας στους αστυνομικούς, τις «φρικιαστικές στιγμές» που έζησε όταν μπήκαν στο σπίτι οι τρεις ληστές οι οποίοι πήραν χρήματα και έφυγαν αφήνοντας πίσω τους νεκρή την 20χρονη σύζυγο του Καρολάιν Κράουτς και το σκυλάκι που είχε υιοθετήσει η γυναίκα.

Επί 37 ημέρες ο σήμερα βαρυποινίτης και κρατούμενος των φυλακών Μαλανδρίνου, έδινε περιγραφές των δραστών και εξέφραζε την εμπιστοσύνη του πως οι αστυνομικοί θα βρουν τους αδίστακτους ληστές για να πληρώσουν για το άγριο έγκλημα.

Τα ευρήματα της Αστυνομίας, το βιομετρικό ρολόι του θύματος, το κινητό τηλέφωνο του δράστη που αποκάλυψε τις κινήσεις του μέσα στο σπίτι και άλλα δεδομένα, τελικά αποκάλυψαν μία σοκαριστική πραγματικότητα: Ο Αναγνωστόπουλος στις 4.30 το πρωί της επίμαχης μέρας σκότωσε την 20χρονη η οποία κοιμόταν, με την οποία είχε καυγαδίσει σχεδόν τρεις ώρες πριν. Ο δράστης φέρεται να πήγε επί τούτου. Επί έξι ολόκληρα λεπτά με ένα μαξιλάρι «απόφραξε βίαια τις αεροφόρους οδούς του θύματος που κοιμόταν» προκαλώντας στην 20χρονη «έναν αγωνιώδη ασφυκτικό θάνατο».

Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της.

Αυτά τα «έξι λεπτά» όπου το θύμα πάσχιζε να αναπνεύσει, χτυπιόταν και τραντάζονταν για να κερδίσει μία ανάσα, ήταν στοιχείο καίριας σημασίας για τους δικαστές του ΜΟΔ οι οποίοι αρνήθηκαν την εκδοχή που υποστηρίζει ο 34χρονος περί εν θερμώ αντιδράσεών του σε έναν έντονο καυγά που είχε με την Καρολάιν. «Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» έκρινε το Δικαστήριο, «είχε τον χρόνο να υπαναχωρήσει πλην όμως δεν λειτούργησαν οι ανασταλτικοί μηχανισμοί» αποφάνθηκε για αυτά τα μοιραία έξι λεπτά υπογραμμίζοντας ότι νωρίτερα, το διάστημα από τον διαπληκτισμό έως το έγκλημα αποκλείει εντελώς την «αιφνίδια υπερδιέγερση του συναισθήματος» του δράστη.

Ο πιλότος συνελήφθη αμέσως μετά το μνημόσυνο της Καρολάιν, στις 16 Ιουνίου 2021 στην Αλόννησο. Λίγες ώρες μετά από τα κλάματά του στην αγκαλιά της πεθεράς του, ο 34χρονος ομολόγησε ότι ουδέποτε έγινε ληστεία στο σπίτι του, ότι ο ίδιος σκότωσε με ασφυκτικό θάνατο την Καρολάιν βρισκόμενος σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση μετά από καυγά που είχαν και ότι κρέμασε με το λουρί της την Ρόξυ για να «πείσει για την αγριότητα των δραστών».