Προέχει η διερεύνηση του περιστατικού της γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικά με το ότι προβλέπεται ειδική εκπαίδευση αστυνομικών για να υποδέχονται τέτοια περιστατικά και για το αν ήταν δυνατόν να αποφευχθεί το τραγικό συμβάν, μιλώντας στο ΕΡΤNews την Τρίτη.

Ads

«Όταν πηγαίνει στην αστυνομία ένα τέτοιο περιστατικό υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί το περιστατικό, για τα οποία είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί. Άρα λοιπόν θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν όλα αυτά», πρόσθεσε.

Τόνισε πως «έχουμε πάνω από 17.000 αστυνομικούς που εκπαιδεύτηκαν σε αυτό», και επανέλαβε τα περί πλήρους διερεύνησης: «κάτω από ποιες συνθήκες διεξήχθη, πώς έχασε τη ζωή της η κοπέλα. Θα κάνουμε έρευνα σε βάθος ούτως ώστε η οποιαδήποτε ευθύνη να αποδοθεί ή οποιοδήποτε αμέλεια αδράνεια παράλειψη να θεραπευτεί και να τιμωρηθεί και από την άλλη, να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Σχετικά με την ένταξη του όρου γυναικοκτονία στον Ποινικό Κώδικα, είπε πως συμφωνεί «με τον όρο γυναικοκτονία, ως προς την ποινική μεταχείριση όμως θέλει μια συζήτηση. Θα πρέπει ποινικολόγοι μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να “καθίσουν κάτω”, να δούμε αν πραγματικά απαιτείται να υπάρξει αυτή η μεταβολή».

Ads

Έκλεισε λέγοντας πως και ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τον όρο γενοκτονία, το νομικό μέρος όμως, θέλει μια σοβαρή, ουσιώδη και ψύχραιμη συζήτηση.