Συμπληρωματική ποινική δίωξη και για βιασμό ασκήθηκε στον 32χρονο βασικό ύποπτο για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. 

Ads

Ειδικότερα, με βάση την αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν, εκτός από ποινική δίωξη για αρπαγή και ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος του 32χρονου ασκήθηκε και δίωξη για βιασμό της 27χρονης, σύμφωνα με το kosnews24.gr.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από το μεσημέρι της Πέμπτης (22/6), η δικογραφία με όλα τα στοιχεία και το προανακριτικό υλικό που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω με τη συνδρομή του κλιμακίου Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παραδόθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

Η δίωξη για τη δολοφονία ασκήθηκε κυρίως λόγω των στοιχείων που αντλήθηκαν από το κινητό της 27χρονης Αναστάζια.

Ads

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στην Κω: Στην εισαγγελέα σήμερα ο κατηγορούμενος

Ο 32χρονος έχει κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του για την αρπαγή κατά την οποία αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε την προανακριτική του κατάθεση, όπου ανέφερε ότι είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή με τη θέληση της. Καθοριστικό στοιχείο στις έρευνες φαίνεται ότι παίζουν τα νέα βίντεο που ήρθαν στα χέρια των Αρχών, όπως σε αυτό που φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης να φεύγει από το σπίτι του μαζί με το θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ στην κατάθεση του ο 32χρονος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές είχε πει ότι πήγε την κοπέλα στο σημείο που είχε ραντεβού με το φίλο της και αμέσως μετά επέστρεψε στο σπίτι του, έπεσε και κοιμήθηκε, σε βίντεο αποτυπώνεται η στιγμή που γυρίζει μεν στο σπίτι του, όμως τρία λεπτά αργότερα βγαίνει πάλι και φεύγει. Οι δικαστικές αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για εκείνα τα τρία λεπτά, που ενώ έχει σκοτώσει την 27χρονη, επιστρέφει στο σπίτι για να πάρει μία σακούλα, να την τοποθετήσει μέσα και να την εγκαταλείψει στο σημείο που βρέθηκε η σορός.

Βίντεο που βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών αρχών, ενισχύει την εκτίμηση ότι η δολοφονία της Αναστάζια τελικά έγινε σε εξωτερικό χώρο.

Σημειώνεται ότι παρά τις προσπάθειες των αναλυτών στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.,  η προχωρημένη σήψη της σωρού της 27χρονης, αλλά και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος από τη σακούλα ήταν μέσα στα νερά, δεν βοήθησε στον εντοπισμό γενετικού υλικού.