Τρεις γυναίκες από την Βουλγαρία – οι δυο ανήλικες – συνελήφθησαν σήμερα στην Ερμού ενώ προσπαθούσαν να κλέψουν έναν τουρίστα. Όπως αποδείχτηκε οι τρεις γυναίκες είχαν… σύστημα και με τον ίδιο τρόπο είχαν κάνει τουλάχιστον 12 κλοπές. 

Ads

Όταν συνελήφθησαν απασχολούσαν έναν τουρίστα με πρόφαση την αναζήτηση πληροφοριών σε χάρτη τον οποίο κρατούσαν. Παράλληλα προσπαθούσαν να του αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό της τσάντας του. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας, οι συλληφθείσες, το τελευταίο τρίμηνο μετακινούνταν σε πολυσύχναστα σημεία εμπορικού, ιστορικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του κέντρου της Αθήνας και εντόπιζαν τα θύματα τους είτε στο δρόμο, είτε σε καταστήματα, είτε σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολούθως και με τη μέθοδο της απασχόλησης τους αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.

Ads

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών από πεζούς, εκ των οποίων διαπράχθηκαν οι έξι εντός καταστημάτων, οι πέντε στον δρόμο και μία εντός τρόλεϊ.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζονται.