«Τραγική» χαρακτήρισε την κατάσταση σε ό,τι αφορά στην χαώδη διαφορά μετά της τιμής παραγωγού και της τιμής ραφιού, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, Απόστολος Ραυτόπουλος, μιλώντας στο Open.

Ads

Κλιμάκιο της ΕΕΚΕ βρίσκεται στην βόρεια Ελλάδα για να καταγράψει αναλυτικά τα στοιχεία για την αισχροκέρδεια στα τρόφιμα και ειδικά στα κρέατα και τα γαλακτοκομικά.

«Τρεις ημέρες γυρνάμε, σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε μαντριά, να δούμε και να βρούμε τι συμβαίνει εδώ πέρα και τι αγοράζουμε εμείς», είπε ο κ. Ραυτόπουλος.

«Τα πράγματα είναι πιο τραγικά από όσο τα παρουσιάζαμε από την Αθήνα. Το προϊόν φεύγει στο 30% του κόστους, εμείς στην Αθήνα το αγοράζουμε στο 130%, αυτή είναι η αλήθεια», όπως σημείωσε.

Ads

Προανήγγειλε ταυτόχρονα ότι «τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε όλα τα στοιχεία, θα τα δώσουμε στη δημοσιότητα, να καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται. Τι παθαίνει ο κτηνοτρόφος, τι παθαίνει ο παραγωγός, πόσο την πληρώνει ο καταναλωτής».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας Κ. Σιάκος (και του αντίστοιχου παραρτήματος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών) σημείωσε ότι υπάρχει τεράστια απόκλιση στις τιμές που υπάρχουν σήμερα στο ράφι, μιλάμε για μεγάλη ακρίβεια. Και σε περιοχές όπως η Φλώρινα που αυτή την περίοδο το επιπλέον κόστος θέρμανσης για τον παραγωγό είναι τεράστιο.