Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας καταγγέλλει τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ «για την απαράδεκτη πρακτική της να προχωρήσει στην απόλυση 75 εργαζομένων, εξειδικευμένων τεχνιτών, οι οποίοι εργάζονταν τρία χρόνια στην εταιρεία», ιδιαίτερα σήμερα «στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η χώρα».

Ads

Η Συνομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο και καλεί την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών «να παρέμβουν άμεσα, ώστε η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να πάρει πίσω τις απολύσεις».

Από τη μεριά της διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αρνείται τις σχετικές καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών αλλά και της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει «στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Τεχνικής της Βάσης, και με αφορμή την ανακατασκευή της πρώτης εγκατάστασης του Ελληνικού Δημοσίου που μισθώνει στη Θεσσαλονίκη, για την υποδοχή των νέων ηλεκτροκίνητων επιβατηγών αμαξοστοιχιών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε την πλήρη αναδιάταξη του τεχνικού της προσωπικού και τη μη ανανέωση κατά τη λήξη τους, μικρού αριθμού συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, που είχαν συναφθεί το καλοκαίρι του 2019».

Ads

Επιπλέον, τονίζει, πως παρόλο που περιλαμβάνεται -σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης- στις πληττόμενες επιχειρήσεις, «όλο αυτό το διάστημα επωμίστηκε κάθε κόστος που προκάλεσε η πανδημία, δεν ανέστειλε τη σύμβαση ούτε ενός εργαζομένου και συνέχισε στο μέτρο του εφικτού να παρέχει τις υπηρεσίες της με σεβασμό προς το επιβατικό κοινό».