Τη διατήρηση του πρωθυπουργικού Γραφείου στην Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε το Μαξίμου, διευθύντρια του οποίου ορίστηκε μάλιστα η πρώην βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ, Μαρία Αντωνίου.

Ads

Υπενθυμίζεται πάντως πως πριν από ένα χρόνο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει «άχρηστο» το γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σύσκεψη στελεχών της ΝΔ από τη Βόρεια Ελλάδα είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «όλη η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη».

Από τότε φαίνεται πως άλλαξε αρκετά  η οπτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:«Στόχος είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο και περιεχόμενο, όχι μόνο για την επαφή με τους πολίτες και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης, αλλά σε συνεργασία με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης και τις αυτοδιοικητικές αρχές να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή του brand Μακεδονία»

Το Βίτσι που «φέρνει κοντά» τη νέα διευθύντρια του γραφείου Θεσσαλονίκης με τη Χρυσή Αυγή

Ads

Σημαίνοντα ρόλο στο brand Μακεδονία αναμένεται να έχει προφανώς η νέα διευθύντρια του γραφείου, Μαρία Αντωνίου, η οποία  υπήρξε επί χρόνια βουλευτής Καστοριάς με τη ΝΔ και στέλεχος της αυτοδιοίκησης, αλλά απέτυχε να επανεκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως αναφορικά με την Μαρία Αντωνίου πολλές είναι οι καταγγελίες για την παρουσία της στις γιορτές μίσους στο Βίτσι, όπου φρόντιζε κάθε χρόνο να καταθέτει στεφάνι μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, όπως ανέφερε το jailgolendawn, η πρώην γαλάζια βουλευτής δεν είχε πρόβλημα το 2015 να φωτογραφηθεί με την τότε κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ΧΑ, Δέσποινα Σβερώνη

Δώρα Αυγέρη: Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά στελέχωση του γραφείου δε προδιαθέτει θετικά για συγκλίσεις

Στο ζήτημα αναφέρθηκε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραδεχθεί τη χρησιμότητα του Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, ν’ αναγνωρίσει τον ουσιαστικό ρόλο του και το χρήσιμο έργο που έχει παραχθεί. Πλην όμως, η επιλογή του για τη στελέχωση με μια πολιτευτή, η οποία ανταγωνιζόταν με τη Χρυσή Αυγή στις εμφυλιοπολεμικές γιορτές μίσους, δεν προδιαθέτει θετικά για την ανάγκη συγκλίσεων και συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας».