Να περάσουν από δίκη για εσχάτη προδοσία οι υπεύθυνοι της οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας, ζητά σε άρθρο του ο Φαήλος Κρανιδιώτης, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.

Ads

Το στέλεχος της ΝΔ υποστηρίζει ότι για “ιστορικούς λόγους” θα πρέπει να δικασθούν έξι άτομα, “με αναλογική εκπροσώπηση πολιτικών και «μπετατζήδων» – προμηθευτών της τελευταίας τριακονταετίας”, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

“Να τους δει ο λαός με τα λευκά αλεξίσφαιρα γιλέκα να περνάνε τη μεγάλη πόρτα. Αυτούς που λεηλάτησαν τη χώρα ή επέτρεψαν σε άλλους να τη λεηλατήσουν”, γράφει ο κ. Κρανιδιώτης.

Χρειάζεται να χυθεί “πολιτικό αίμα”, σημειώνει. Μια εξεταστική επιτροπή δεν είναι αρκετή. “Αυτό το οικονομικό 1922 χρειάζεται το δικό του Γουδή”.

Ads

Το παρόν θεσμικό πλαίσιο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των λεηλατών της πατρίδας, με τις παραγραφές και τα περί Ευθύνης Υπουργών, αφήνει ελάχιστα περιθώρια για την τιμωρία των ενόχων, υποστηρίζει.

Καλεί μάλιστα τη πολιτεία να εφαρμόσει το άρθρο 48 του Συντάγματος περί καταστάσεως πολιορκίας. Για να περάσουμε στην “νέα Μεταπολίτευση”, σημειώνει, θα πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ενόχων με συνοπτική διαδικασία και νομιμοποίησή της με δημοψήφισμα.