Την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων διανομέων από το κατάστημα των Goody’s στην Ανθούπολη ζητά η Επιθεώρηση Εργασίας.

Ads

Οι διανομείς απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν να εργαστούν τις ημέρες του χιονιού τον Ιανουάριο. Οι εργαζόμενοι, επικαλούμενοι τα σχετικά ΦΕΚ και την πραγματικότητα (χιόνια και πάγος σε όλους τους δρόμους της Αθήνας), είχαν αρνηθεί να εργαστούν εκείνο το διάστημα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους λίγες ημέρες μετά. Ωστόσο κατήγγειλαν την εργοδοσία στο ΣΕΠΕ.

Ειδικότερα, η Επιθεώρηση Εργασίας έκρινε τις καταγγελίες τους βάσιμες και θεώρησε τις απολύσεις τους από την πλευρά του εργοδότη ως καταχρηστικές, καλώντας την επιχείρηση να τους επαναπροσλάβει.

«Ευελπιστούμε ότι η επιχείρηση θα αποκαταστήσει την κατάφωρη αδικία και θα επαναπροσλάβει άμεσα τους συναδέλφους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είμαστε σταθερά δίπλα στον αγώνα τους για δικαίωση και διά της δικαστικής οδού» ήταν το μήνυμα του Δικτύου Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, που ανέδειξε πρώτο το ζήτημα.

Ads

Τόνισε ακόμη ότι απέναντι στις διαρκείς, πάμπολλες εργοδοτικές αυθαιρεσίες ο μόνος δρόμος είναι η συλλογική αντίδραση.

«Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος και αδύναμος απέναντι σε αυτές τις συνθήκες. Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερη ζωή!».

Αν και προφανώς πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, ωστόσο, οι εργασιακές συνθήκες «γαλέρας» παραμένουν. Περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούσαν, ο ένας εργαζόμενος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Αυγή» τον περασμένο Φεβρουάριο ότι του έβαζαν ένσημα για πενθήμερο τετράωρο, ενώ εργαζόταν 6 ημέρες την εβδομάδα από 10 έως 12 ώρες την ημέρα.