Κλειστό παρέμεινε σήμερα το Δημαρχείο Γλυφάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας τη Δημοτικής Αρχής και του Συλλόγου Εργαζομένων προς την Περιφέρεια Αττικής για τη μη ανανέωση των συμβάσεων για τα Α.Μ.Ε.Α.

Ads

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Γλυφάδας θα προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής που κυρώνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για «Έγκριση των όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Γλυφάδας, Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γλυφάδας και ΔΕΑΠ» ενώ θα γίνει ιδιαίτερη μνεία στην έγκριση μελέτης από το Δήμο για στάθμευση των οχημάτων στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο με στόχο να φέρει έσοδα στο Δήμο τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν τα έξοδα των 13 Α.Μ.Ε.Α. που απασχολεί ο Δήμος.

«Σε πρώτη φάση κλείσαμε το Δημαρχείο, ωστόσο, ανάλογα με τις εξελίξεις, εφόσον χρειαστεί θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας» δηλώνει στο tvxs ο Δήμαρχος της Γλυφάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, η Περιφέρεια Αττικής από νομικής απόψεως είναι καλυμμένη, καθώς η διάρκεια των συμβάσεων αυτών έχει λήξει από πέρυσι. Ωστόσο, την περασμένη χρονιά ο Δήμος Γλυφάδας είχε στείλει το σχετικό αίτημα στην περιφέρεια και ο τότε περιφερειάρχης ενέκρινε την παράτασή τους για ένα χρόνο. Το φετινό αίτημα παράτασης των συμβάσεων απορρίφθηκε. «Ίσως έχει να κάνει και με την παρούσα οικονομική κατάσταση» υποστηρίζει ο κ. Θεοδωρόπουλος τονίζοντας ωστόσο πως «υπάρχουν ειδικοί λόγοι ώστε τα παιδιά αυτά να παραμείνουν».

Ads

Η Δημοτική Αρχή ήταν αποφασισμένη να μεταβεί, σήμερα, στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής. Ωστόσο, ο αρμόδιος υφυπουργός δεν μπορούσε να δεχτεί σήμερα την αντιπροσωπεία του Δήμου δεσμευόμενος για μελλοντική συνάντηση.

«Αναμφίβολα θα κάνουμε κι άλλες κινητοποιήσεις εφόσον χρειαστεί. Πρέπει να βρούμε μία λύση για να μη μείνουν στο δρόμο τα παιδιά αυτά. Είναι πραγματικά αμαρτία καθώς πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες τα οποία επιπροσθέτως προσφέρουν σημαντικό έργο στο Δήμο. Θα έλεγα ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, ώστε οι συμβάσεις αυτές να μετατραπούν σε αορίστου. Ωστόσο, δεν γνωρίζω αν κάτι τέτοιο είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης» καταλήγει ο Δήμαρχος της Γλυφάδας.