Στη διαδικασία της συζήτησης και της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2014 στη Βουλή η κυβέρνηση υπέστη ήττα και έχασε ουσιαστικά τη δεδηλωμένη, υποστήριξε ο Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Τόνισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει από την ελληνική κοινωνία αυξημένη πλειοψηφία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, και δεν θα δεχθεί το μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το πρώτο κόμμα.

Ads

Επιπλέον, χαρακτήρισε λάθος την πρόσφατη δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη, σχετικά με τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν». «Ο καθένας πρέπει να αναγνωρίζει τα λάθη του στην πράξη» σημείωσε.

Όσον αφορά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού την Κυριακή ανέφερε ότι «η κυβέρνηση υπέστη χθες συντριπτική ήττα. Έχασε τη δεδηλωμένη αν αφαιρέσουμε τις 50 ψήφους του καλπονοθευτικού νόμου». Ανέφερε ότι το κόμμα του θα ζητήσει «αυξημένη πλειοψηφία από τον λαό» και «δεν θα δεχθούμε το μπόνους των 50 εδρών», διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα  προσφύγει εκ νέου σε εκλογική αναμέτρηση προκειμένου να επιτύχει τη δεδηλωμένη.

«Έρχονται πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά εμείς δεν κάνουμε προσηλυτισμό» σημείωσε με νόημα.

Ads

«Είναι αδιανόητο να φορολογείται περιουσία που δεν φέρνει εισόδημα» είπε ο Μανώλης Γλέζος και πρότεινε όποιος έχει σπίτια, να φιλοξενεί αστέγους.