Για περαιτέρω μείωση της ανάπτυξης και μέτρα ενάντια στον πολίτη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση του με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ads

Ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε ότι τα οικονομικά μέτρα που υιοθετεί η κυβέρνηση μπορεί να επιφέρουν περεταίρω ύφεση, περαιτέρω μείωση της ανάπτυξης, κλείσιμο επιχειρήσεων αλλά και ανεργία. Για την ανάγκη υιοθέτησης «αναπτυξιακών ανασών» προκειμένου να μειωθεί το κοινωνικο-οικονομικό κόστος έκανε λόγο από την πλευρά του και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Πελοπίδας Καλλίρης από την άλλη, δήλωσε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της φοροδιαφυγής, αλλά τόνισε ότι « η επιβάρυνση των νοικοκυριών με υποχρεωτικές αποδείξεις 30%, είναι μία επιπρόσθετη επιβάρυνση στο εισόδημα των νοικοκυριών, που ήδη είναι τελματωμένα». «Επιπλέον, οι φόροι στα καύσιμα, οι οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι της τελευταίας δεκαετίας, καθώς και στα ποτά και τα τσιγάρα, δημιουργούν ένα ασφυκτικό ‘περιτύλιγμα’ για τα νοικοκυριά, που θα μειωθεί πραγματικά το εισόδημά τους» πρόσθεσε ο κ. Καλλίρης.