Ενστάσεις για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου με προεδρικά διατάγματα, αλλά και για τις δηλώσεις Στουρνάρα περί «κόπωσης» των βουλευτών, εξέφρασαν βουλευτές της ΝΔ κατά τη σημερινή ενημέρωσή τους από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για το πρόγραμμα κινητικότητας στο δημόσιο.

Ads

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ενόψει του νομοσχεδίου για την αυθαίρετη δόμηση που τίθεται αύριο προς ψήφιση και στο οποίο εντάσσεται η τροπολογία για την αναδιάρθρωση του δημοσίου, κατάργηση και συγχώνευση φορέων και οργανισμών, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Θανάσης Μπούρας διαφώνησε με την εκτίμηση Στουρνάρα λέγοντας ότι η ΚΟ δεν είναι καθόλου κουρασμένη αλλά υπεύθυνη και ετοιμοπόλεμη.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε ειρωνικά τη δήλωση Στουρνάρα ως «ακόμη μια ώριμη τοποθέτηση του υπουργού», ενώ ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιώργος Βλάχος επέμεινε ότι οι βουλευτές απαιτούν ενημέρωση και σεβασμό.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε ενημερώσει προηγουμένως τους βουλευτές της ΝΔ μέσω της αποστολής ενημερωτικών σημειωμάτων για το πρόγραμμα κινητικότητας, πήρε αποστάσεις από τις αναφορές Στουρνάρα, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές της ΝΔ έχουν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.  
 
Πάντως και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έγινε στόχος της κριτικής του κ. Βλάχου, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε για  την τροπολογία από τα ΜΜΕ».
 
Στις δηλώσεις Στορυνάρα αναφέρθηκε σήμερα και η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι σημείωσε: «Οι βουλευτές αξίζουν τα εύσημα για την προσπάθεια που κάνουν και έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε όλες τις ψηφοφορίες».
 
Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 σημείωσε: «Όλοι οι βουλευτές έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους και το έχουν αποδείξει αυτό το αίσθημα ψηφίζοντας σκληρές αποφάσεις. Το ζήτημα το σημαντικό είναι η κόπωση της κοινωνίας. Πραγματικά ο κόσμος έχει κουραστεί γιατί βλέπει όλα αυτά τα χρόνια να γίνονται θυσίες οι οποίες δεν έχουν αντίκρισμα. Και γι’ αυτό πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις που πρέπει ώστε να αρχίσουν να έχουν αποτέλεσμα αυτές οι θυσίες».
 
Σημειώνεται πως την Πέμπτη, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόκειται να ανακοινώσει τα κριτήρια και τη μοριοδότηση βάσει των οποίων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.290 υπάλληλοι με τη χαμηλότερη βαθμολογία εν όψει του δεύτερου κύματος αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου.
 
Διήμερο κινητοποιήσεων αύριο και μεθαύριο προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ ενάντια «στη σφαγιαστική πολιτικών έμμεσων και άμεσων, παράνομων και αντισυνταγματικών απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων».