Εκρήξεις στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου, αλλά και στον εκδοτικό οίκο του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου, σημειώθηκαν λίγο μετά τις 13:00, στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Πανικό στους 5 υπαλλήλους που βρίσκονταν μέσα στο γραφείο του κ. Τρεμόπουλου προκάλεσε η έκρηξη που σημειώθηκε έξω από αυτό. Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι περιέλουσαν με βενζίνη την είσοδο του γραφείου, που βρίσκεται σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Εγνατίας και στη συνέχεια πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια. Τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο γραφείο απεγκλωβίστηκαν από την πυροσβεστική. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο γραφείο αλλά και σε παρακείμενο φροντιστήριο.

Είχε προηγηθεί έκρηξη στον εκδοτικό οίκο του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκου Βελόπουλου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ερμού 48 στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έξω από τον εκδοτικό είχε τοποθετηθεί εκρητικτός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια. Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν έγκαιρα και εξουδετέρωσαν άλλους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς, που τοποθέτησαν άγνωστοι έξω από το πολιτικό γραφείο της βουλευτή Έλενας Ράπτη, στην οδό Εγνατία, καθώς επίσης και στην είσοδο του των γραφείων της επιχείρησης του παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή Νίκου Γκάλη, στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή.

Ads

Οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος τονίζουν σε ανακοίνωσή τους: «Η τυφλή βία χτύπησε και τα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη, απειλώντας ανθρώπινες ζωές. Μέλη μας κινδύνεψαν σοβαρά και εγκλωβίστηκαν για αρκετή ώρα.

Όποιες κι αν ήταν οι προθέσεις και τα κίνητρα, η βία μιλάει πάντα τη γλώσσα της εξουσίας. Είτε το θέλουν είτε όχι, η επίθεση αυτή φέρνει τους εμπνευστές της στο ίδιο στρατόπεδο με όσους ενοχλούνται από τη διαδρομή των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη: τα οικοπεδικά συμφέροντα, τους εθνικιστικούς κύκλους που τρώνε τις σάρκες της χώρας, τους μηχανισμούς της «σκοτεινής πλευράς» της πόλης. Περιστατικά όπως το σημερινό, κάνουν ακόμη εντονότερη τη δέσμευσή μας στην αρχή της Μη Βίας, μόνη ικανή να αμφισβητήσει ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας καταδικάζει τις επιθέσεις από πλευράς της κυβέρνησης και σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως: «Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν τους πολίτες με τέτοιες επιθέσεις κάνουν λάθος. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιέξοδες, παράλογες και καταδικαστέες. Όπως θυμάστε υπήρξα και εγώ θύμα μίας τέτοιας επίθεσης πριν από λίγο καιρό. Η Κυβέρνηση με συνέπεια και συγκεκριμένα αποτελέσματα προασπίζεται την ασφάλεια όλων των Ελλήνων πολιτών».

Επίσης, ενημέρωσε ότι έδωσε εντολή στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να υπάρξει φύλαξη των γραφείων των Οικολόγων Πράσινων απόψε, εάν δεν γίνει έγκαιρα η αντικατάσταση της πόρτας, που καταστράφηκε από την ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Επίσης, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους Ε. Ράπτη και Κ. Βελόπουλο.