Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μίλησε στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι σύντομα θα βγάλουμε τις μάσκες σε εστίαση και ανοιχτούς χώρους, καθώς χρειάζεται «να βρούμε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής».

Ads

Η κα. Γκάγκα ανέφερε ότι διεθνώς υπάρχει η αίσθηση ότι έχουμε μπει σε ύφεση της πανδημίας, αλλά «πρέπει να έχουμε το νου μας». Επεσήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έφυγε ο κορονοϊός ή ότι δεν θα χρειαστούμε εμβόλιο το Σεπτέμβριο, όπως με τη γρίπη.

Όσον αφορά τις μάσκες δήλωσε ότι σύντομα θα βγάλουμε τις μάσκες στην εστίαση και στους ανοιχτούς χώρους. «Από δω και πέρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Μπαίνουμε σε μια κανονικότητα, με προσοχή», συμπλήρωσε.

Για τον εμβολιασμό είπε ότι συζητείται το αν θα γίνεται κάθε χρόνο, αν γίνει ενδημική γρίπη ο ιός, όμως δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Επίσης, τόνισε ότι τα πιστοποιητικά για όσους έχουν κάνει 3 δόσεις δεν έχουν ημερομηνία λήξης για την ώρα.

Ads

Σχετικά με τα φάρμακα, είπε ότι έχουμε ξεπεράσει τις 1.600 αιτήσεις τα περισσότερα έχουν παραδοθεί. Τα στοιχεία από τα αποτελέσματα της χορήγησής τους θα τα έχουμε σε 3 εβδομάδες.

Επιπλέον, όπως επισήμανε περιμένουμε καινούρια αντιικά και πρωτεϊνικά εμβόλια, όχι mRNA για όποιον εξακολουθεί να φοβάται. Τέλος, ανέφερε ότι το τι θα γίνει με το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται σε αναστολή θα συζητηθεί τέλος Μαρτίου.