«Οι δολοφόνοι του πατέρα μου κυκλοφορούν και κάνουν ακόμα το “έργο” τους» δηλώνει ο γιος του Κώστα Μανιουδάκη, σχολιάζοντας τα περιστατικά με τον ξυλοδαρμό της 16χρονης από την αστυνομία, αλλά και τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου ρομ στην Βοιωτία.

Ads

Συγκεκριμένα, στη δήλωση του αναφέρει αρχικά ότι «Όταν λέμε ότι θα ενώσουμε τις φωνές , το εννοούμε. Έγινε μια αρχή στο 2ο SOLIDARITY FILM FESTIVAL KILLAH P στο Κερατσίνι όπου μοιραστήκαμε συγκλονιστικές στιγμές. Οικογένειες, συλλογικότητες και ατομικότητες που είχαν χρέος απέναντι στο άδικο και το σύστημα που το τρέφει ξεκίνησαν αγώνα ζωής και διεκδίκησης απέναντι σε περιστατικά αυθαιρεσίας από κράτος και παρακράτος (αστυνομία, φασίστες). Μετά τη δολοφονία του πατέρα μου, σε λιγότερο από δύο μήνες παρατηρούμε ότι τα αγριεμένα καθάρματα της αστυνομίας δεν αλλάζουν πρακτική.

Ακούσαμε ότι τρία καθάρματα των ΟΠΚΕ απειλήθηκαν από μια 16χρονη έφηβη της οποίας η κατάληξη ήταν να μείνει στην εντατική κάποιες μέρες μετά από ξυλοδαρμό σύμφωνα με επιβεβαιωμένες μαρτυρίες. Εκεί παρατηρούμε ότι για άλλη μια φορά η αστυνομία ισχυρίζεται ότι η κοπέλα έπεσε μόνη της και της παρείχαν πρώτες βοήθειες ακριβώς ίδια αφήγηση με την υπόθεση δολοφονίας του πατέρα μου Κώστα Μανιουδάκη».

Στη συνέχεια σημειώνει αναφερόμενος στον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου ρομ: «Δεν φτάνουν αυτά, με νωπές ακόμα τις πληγές των ανθρώπων από τις κρατικές δολοφονίες του 18 χρόνου Νίκου Σαμπάνη και του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη η κοινωνία των Ρομά θρηνεί ακόμα ένα παιδί της. Στην περίπτωση του Νίκου Σαμπάνη η συμμορία των αντρών της ομάδας Δίας γάζωσαν κυριολεκτικά σε κατοικημένη περιοχή με 36 σφαίρες, σκοτώνοντας το άτυχο παιδί και στέλνοντας στο νοσοκομείο τους συνεπιβάτες. Εκεί πάλι παρατηρούμε την πάγια τακτική όπου η αστυνομία έκανε λόγο για 7 τραυματισμένους ηθοποιούς- αστυνομικούς, όπως και στην περίπτωση του Κώστα Φραγκούλη με τους γκάνγκστερς πάλι της ομάδας ΔΙΑΣ, που για μη πληρωμή 20€ από πρατήριο καυσίμων αποφάσισαν να στερήσουν τη ζωή από ένα παιδί.

Ads

Λίγες μέρες πριν είχαμε και άλλο χτύπημα από τα καθάρματα των ΟΠΚΕ που σκότωσαν έναν 17χρονο επειδή δεν σταμάτησε σε έλεγχο, μετά από λίγο όμως αναφέρουν ότι στον έλεγχο που έγινε στο αμάξι ο νεαρός αποπειράθηκε να τους κλέψει το όπλο και έτσι πάλι χρησιμοποιώντας τη “γραμμή” τους: αναφέρουν ότι εκπυρσοκρότησε το όπλο σε προσπάθεια του 17 χρόνου Ρομά να τους αφοπλίσει.

Οι καταγγελίες του αδερφού του δολοφονημένου πάλι μας παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Όλα αυτά σε μια περίοδο που δεν φτάνουν οι βασανισμοί τόσων ανθρώπων από περιστατικά που γνωρίζουμε, (και πόσων άραγε δεν θα μάθουμε ποτέ) έρχονται οι αισχρές, προκλητικές και ασέβαστες δηλώσεις του Άδωνη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι δολοφόνοι του πατέρα μου κυκλοφορούν και κάνουν ακόμα το “έργο” τους συγκαλυμμένοι από το κράτος (αστυνομία , δικαστική αρχή, εισαγγελείς).

Τέλος, τονίζει ότι «Ένα ΩΣ ΕΔΩ αιωρείται πάνω από την ατμόσφαιρα και ήρθε η ώρα με πράξεις και καταγγελίες να αλλάξει το πράγμα ριζικά. Ευθύνες που βαραίνουν όλο τον κρατικό μηχανισμό και κυρίως τους εισαγγελείς που στέκουν απλοί παρατηρητές σε τόσα “μεμονωμένα περιστατικά” αποδεικνύοντας μας με την ατιμωρησία ότι το κτήνος δεν βλέπει ούτε ηλικίες ούτε χρώματα, είναι κάτι που είπαμε από την αρχή ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.

Έχουμε μαζευτεί πολλοί και πολλές και θα βρούμε τρόπο να φτάσουν όλες οι οικογένειες και κατ’ επέκταση όλη η κοινωνία στη δικαιοσύνη, μήπως και καταφέρουμε πότε να ζήσουμε μακριά από το σκοτάδι. Από την μεριά μας στέλνουμε δύναμη στις οικογένειες και με αυτόν τρόπο να αντιληφθούμε ότι το μόνο που μας έχει απομείνει είναι ότι έχουμε ο ένας την άλλη!

ΑΝΥΠΟΧΏΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΌΣ ΥΠΕΥΘΎΝΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΟΛΩΝ!».