Παραιτήθηκε από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο ο επιχειρηματίας Γιώργος Πατεράκης, έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος είχε παραβιάσει τον Κώδικα Δεοντολογίας του Επιμελητηρίου.

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα του Spiegel και των Reporters United, το 2022 ο κ. Πατεράκης, ως αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και σύμβουλός του για το ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης, ήταν παρών σε συναντήσεις των υπουργών Γεωργιάδη & Σκρέκα με γερμανικές εταιρείες, που εντοπίστηκαν τελικά και στο πελατολόγιο της εταιρείας του MCI.

Οι συναντήσεις των δύο υπουργών με τις γερμανικές εταιρείες έγιναν σε πολυτελή ξενοδοχεία στο Βερολίνο. Τον Μάρτιο του 2022, ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με την B. Grimm. Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε με τη Linde. Και οι δύο εταιρείες εμφανίζονται και στο πελατολόγιο της MCI του κ. Πατεράκη.

Ο κ. Πατεράκης είχε απορρίψει στο αρχικό ρεπορτάζ ως «πλήρως αβάσιμες» τυχόν αιτιάσεις για «υποτιθέμενες παραβιάσεις» του Κώδικα Δεοντολογίας του Επιμελητηρίου, ενώ ο Γενικός Διευθυντής ανέφερε πως το επιμελητήριο δεν ήξερε τις λεπτομέρειες για το πελατολόγιο του κ. Πατεράκη.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Πατεράκης στοχοποιήθηκε μέσω Predator, με το κακόβουλο SMS να παρουσιάζει ως αποστολέα τον αριθμό κινητού του Γ. Δημητριάδη. Στόχος του Predator ήταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνομιλητής του κ. Πατεράκη.