Σοβαρές αναταράξεις στην κεντροαριστερά έχει προκαλέσει η εκδήλωση «Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;» που θα πραγματοποιηθεί, στις 13 Φεβρουαρίου, στο θέατρο Άλφα. Αν και τέτοιου είδους εκδηλώσεις με τους ομιλητές να προέρχονται από διαφορετικές πολτικές πτέρυγες δεν είναι σπάνιες, η συγκεκριμένη προκαλεί αίσθηση, εξαιτίας της αδυναμίας που δείχνουν τα κόμματα της κεντροαριστεράς να απαντήσουν στα αιτήματα της κοινωνίας. 

Ads

Η αναστάτωση που έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία, προκαλεί ανησυχία τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Διονύσης Τεμπονέρας δείχνει οτι αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης , όσο όμως και στο ΠΑΣΟΚ. Στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης χαράσει μια διακριτή πορεία, με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, όποτε και αν είναι αυτή. 

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που πίσω από τις πρωτοβουλίες Χριστοδουλάκη είδαν τον Γιώργο Παπανδρέου. Η σύνδεση έγινε καθώς ο κ. Χριστοδουλάκης είχε στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες κέρδισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Πέραν τούτου όμως ουδέν. 

Τα μηνύματα που έρχονται είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου οχι μόνο δεν έχει συναινέση για την εκδήλωση ή την παρουσία σε αυτή του Μανώλη Χριστοδουλάκη, αλλά οτι οι δύο τους έχουν καλές αλλά τυπικές σχέσεις. Και μάλιστα ένα βήμα παραπάνω, αυτοί που ξέρουν λένε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται απέναντι σε αυτούς που απεργάζονται σενάρια σε βάρος του κινήματος. 

Ads

Άγνοια ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, συνεργάτες του λένε ότι ο πρόεδρος δεν είχε ενημερωθεί σχετικά και η πληροφορία έφτασε σε αυτούς μέσω της δημοσιότητας που πήρε από τα ΜΜΕ.  Σύμφωνα με πληροφορίες του TVXS, η συμμετοχή του στελέχους του ΠΑΣΟΚ ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρωτοβουλία της συνεταιριστικής εφημερίδας να διοργανώσει την εκδήλωση. Εντός της «Εφ. Συν», υπήρξε έντονη διχογνωμία γύρω από αυτή την επιλογή και σε περίπτωση που κυριαρχούσε η πλευρά όσων διαφωνούσαν, τότε θα αναγκαζόταν και ο κ. Χριστοδουλάκης να αποσύρει την συμμετοχή του.

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επιθυμούσε «μία ομπρέλα» πάνω από την εκδήλωση καθώς – σε αντίθετη περίπτωση – θα παρουσιαζόταν ο ίδιος, ως εμπλεκόμενος στη διοργάνωση. Με δηλώσεις του δε, επιχείρησε να πείσει για την προσήλωση του στην ηγεσία.