Με μια πρωτοφανή αστυνομική κινητοποίηση έγινε την Τρίτη η επανέναρξη των επιχειρήσεων «σκούπα» για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, η οποία όμως δεν έφερε αποτελέσματα, σίγουρα όχι ανάλογα του θορύβου που προκάλεσε.

Ads

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και επικεντρώθηκε στην Ομόνοια, όπου αποκλείστηκαν οι δρόμοι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τάκη Θεοδωρικάκου, ο ίδιος έδωσε εντολή για την αστυνομική επιχείρηση με στόχο την «πάταξη των παράνομων δραστηριοτήτων στο κέντρο της πόλης».

Συμμετείχαν 200 αστυνομικοί από τις ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), ΔΙ.ΑΣ., ΜΑΤ, της Τροχαίας αλλά και της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Τις έρευνες των αστυνομικών συνέδραμε drone της ΕΛ.ΑΣ., όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε από στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

image 

Ads

image

image

Ποια ήταν τα αποτελέσματα;

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

-125 προσαγωγές μεταναστών που δεν είχαν έγγραφα και οδηγήθηκαν στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Αμυγδαλέζας
-4 συλλήψεις για ναρκωτικά -σε μια περίπτωση εντοπίστηκαν 23 γραμμάρια ηρωίνης
-1 σύλληψη για παρεμπόριο,
-1 σύλληψη για κατοχή πλαστού εγγράφου –διαβατήριο,
-1 σύλληψη φυγόδικου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση,
-54 τροχαίες παραβάσεις για στάθμευση εκ των οποίων και 11 αφαιρέσεις πινακίδων,
-23 λοιπές τροχαίες παραβάσεις (κράνος, ζώνη ασφαλειας κλπ),
-6 παραβάσεις διενέργειας επιβατικής μεταφοράς με κόμιστρο -λαθραία ταξί

Σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι η χθεσινή επιχείρηση ήταν μέρος ενός συνολικού οργανωμένου σχεδίου, καθώς και ότι οι αστυνομικοί «κατάφεραν καίρια πλήγματα στην παράνομη μετανάστευση, στο εμπόριο ναρκωτικών και στο παράνομο εμπόριο που βλάπτει τις νόμιμες επιχειρήσεις και εργαζομένους».