Ο προσωπικός γιατρός του Γιώργου Τράγκα, Χρήστος Ζούπας μίλησε στον ALPHA, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου, όπου μεταξύ άλλων είπε ότι αν είχε κάνει το εμβόλιο «οπωσδήποτε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Ads

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι τον εκλιπαρούσε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Στην συνέχεια στο επιχείρημα ότι αν κάποιος είναι διαβητικός δεν πρέπει να κάνει το εμβόλιο απάντησε ότι «Ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Όποιος έχει το υποκείμενο νόσημα που λέγεται σακχαρώδης διαβήτης και ιδιαίτερα αυτοί που είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι έχουν πολλαπλή υποχρέωση να κάνουν πολύ πιο έγκαιρα το εμβόλιο διότι αυτοί είναι πιο ευπαθείς να πάθουν τη ζημιά». Επίσης, είπε χαρακτηριστικά «Τον εκλιπαρούσα, όχι τον παρακαλούσα» να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Τέλος, επισήμανε πως «Αν είχε εμβολιαστεί οπωσδήποτε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Απλώς έμπλεξε τόσο πολύ το μυαλό του με τόσα πολλά… Κολλήσανε όλοι μαζί, δεν κόλλησε μόνο ο Γιώργος, κόλλησε μια παρέα. Τους λέω ‘ρε παιδιά σοβαρευτείτε, είστε άνθρωποι μορφωμένοι, καλλιεργημένοι, επηρεάζετε όλη την κοινωνία. Γιατί συμπεριφέρεστε απέναντι στον εαυτό σας τόσο επιπόλαια;’. Εκεί ακριβώς ήταν που φωνάζανε ο ένας να κάνει μονοκλωνικά, ο άλλος να πάρει το ένα να πάρει το άλλο… Αυτά τα πράγματα δυστυχώς καμιά φορά σε ορισμένους ανθρώπους τόσο μορφωμένους, οι οποίοι έχουν συμβάλλει πολύ σε μία διαμόρφωση μιας κοινωνίας, επηρεάζουν αρνητικά και τον εαυτό τους.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι μια φλεγμονή ή μία λοίμωξη από τον κορονοϊό, ο οποίος απορυθμίζει τρομερά το σάκχαρο…».