Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, έπειτα από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα, αναβαθμίστηκε από Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, και αποτελεί τον πρώτο ανοιχτά γκέι υφυπουργό στην Ελλάδα.

Ads

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση, στην οποία θα διατελέσει υφυπουργός, έχει καταψηφίσει την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ενώ αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ορίστηκε ο Θάνος Πλεύρης, δικηγόρος υπεράσπισης των αστυνομικών που εμπλέκονται στον δολοφονικό ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου.

Ποιος είναι ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης:

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Είναι γιος του συγγραφέα και ακαδημαϊκού Γιώργη Γιατρομανωλάκη και της ακαδημαϊκού Ρένας Λεκανίδου, κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard στις ΗΠΑ.

Ads

Έχει υπάρξει διευθυντής Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχει εργαστεί σε Microsoft, V+O Communication, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, Alpha TV, καθώς και στο ΕΛΙΑΜΕΠ και το Πανεπιστήμιο Harvard.

Παράλληλα, υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του Πολιτικού Σχεδιασμού στο Ποτάμι και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας στις ευρωεκλογές του 2014. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν δεύτερος σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών. Αποχώρησε από το Ποτάμι το 2016, όταν εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι μόνιμος κάτοικος Εξαρχείων και φιλόζωος (έχει ένα σκύλο ονόματι Βρασίδα και ένα γάτο ονόματι Πάτρικ), ο κ. Γιατρομανωλάκης δεν κρύβει τις ερωτικές του προτιμήσεις και τη σχέση του, καθώς άλλωστε είναι ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.