Ως πρώην πολιτικός αρχηγός, επικεφαλής του «Ποταμιού», ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει μεγάλες αντιπάθειες σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ads

Στη ΝΔ θεωρούν ότι τους πήρε ψήφους το 2015 διευκολύνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν του συγχωρούν τη στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών. Στην Αριστερά δεν ξεχνούν ότι πλήθος στελεχών του Ποταμιού στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον θεωρούν εκπρόσωπο του ακραίου κέντρου.

Ετσι κι αλλιώς, όποιος δημοσιογράφος και αν έπαιρνε συνέντευξη από τον Κ. Μητσοτάκη σε αυτήν την τόσο φορτισμένη από την τραγωδία των Τεμπών συγκυρία θα δεχόταν αυστηρή κριτική.

Στην περίπτωση του Σταύρου Θεοδωράκη η κριτική πήρε σε αρκετές περιπτώσεις τη μορφή μπούλινγκ, ενώ ο Ρουβίκωνας «επισκέφθηκε» το σπίτι του την ώρα που μεταδιδόταν η συνέντευξη στον Alpha.

Ads

Με άλλα λόγια, ο Σταύρος Θεοδωράκης στοχοποιήθηκε με άγριο τρόπο για «ξέπλυμα» του πρωθυπουργού.

Στην πραγματικότητα δικάστηκε για τις προθέσεις του γι αυτό και οι επιθέσεις ξεκίνησαν πολύ νωρίς, από τη μετάδοση του τρέιλερ της εκπομπής των «Πρωταγωνιστών».

Το γεγονός ότι στις εκπομπές του δίνει έμφαση στο φωτισμό, στα πλάνα, στη σκηνοθεσία και στη δική του εικόνα στους εξωτερικούς χώρους όπου γίνονται τα γυρίσματα χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα όσων πιστεύουν ότι ήθελε να εξωραϊσει την εικόνα του Κ. Μητσοτάκη και να τον βοηθήσει να βελτιώσει το προφίλ του στους νέους.

Από την άλλη πλευρά, γνωρίζοντας τη δυσκολία του εγχειρήματος, θα έπρεπε πιέσει περισσότερο με τις ερωτήσεις του, όπως επίσης και να υποβάλλει ερωτήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το γεγονός ότι αυτό το θέμα αποσιωπήθηκε πλήρως, προδίδει προφανώς εκ των προτέρων συνεννόηση με το πρωθυπουργικό επιτελείο. Αλλά σε τέτοιες εποχές, τέτοιοι αντιδεοντολογικοί συμβιβασμοί εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Είναι, άλλωστε, μια εποχή στην οποία δημοσιογράφοι μπαίνουν στο στόχαστρο συχνότερα και περισσότερο από όσο οι πολιτικοί. Τα πανό με το όνομα του Άρη Πορτοσάλτε στα γήπεδα και οι φωτογραφίες δημοσιογράφων στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη είναι πρωτοφανείς στοχοποιήσεις που τρομάζουν.

Με αυτή την έννοια, ο Στ. Θεοδωράκης τα είχε όλα εναντίον του: Την ένταση της συγκυρίας, την αρνητική εικόνα του συνομιλητή του στο αντικυβερνητικό μέτωπο που διευρύνεται, την κλιμάκωση της πόλωσης, την ενίσχυση της συλλογικής αποστροφής για τους πρωταγωνιστές στα ΜΜΕ. Αλλά και τα δικά του λάθη στην τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η χαμηλή τηλεθέαση της εκπομπής προκάλεσε νέο γύρο απαξιωτικών σχολίων για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και για τον δημοσιογράφο που στάθηκε απέναντι του.

Το γεγονός ότι προανήγγειλε συνέντευξή του με τον Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν αρκετό για να περιορίσει τα πυρά που δέχθηκε. Εξάλλου, δεν είναι καν βέβαιο ότι θα γίνει αυτή η συνέντευξη.