«Το αίτημα σας περισσότερο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, παρά να βοηθήσει», είναι η απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στο αίτημα της Άννας Διαμαντοπούλου για δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κομισιόν σχετικά με τις επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η οποία είχε συνταχθεί το καλοκαίρι του 2015.

Ads

Η πρόεδρος του «Δικτύου», Άννα Διαμαντοπούλου, απέστειλε το σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όμως η απάντηση ήταν κατηγορηματική, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής: Η ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος θα δημιουργούσε πρόβλημα στη σταθερότητα της Ελλάδας και θα προκαλούσε κλυδωνισμούς στην ευρωζώνη. «Το αίτημά σας περισσότερο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, παρά να βοηθήσει», είναι εν κατακλείδι η απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων.

Στην επιστολή της η Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή τη συζήτηση γύρω από την επιστροφή στη δραχμή, ανέφερε πως «οι Έλληνες έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν τις συνέπειες της εξόδου από την ΟΝΕ».

Μετά την απάντηση του Πιερ Μοσκοβισί, η Άννα Διαμαντοπούλου επέμεινε στο αίτημά της για δημοσιοποίηση της εν λόγω έκθεσης, υποστηρίζοντας πως «αυτή εξυπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον». «Όταν η γνώση λείπει, τότε καλλιεργείται η σπέκουλα, ο φόβος και ο λαϊκισμός και μένουμε να παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα το πριόνισμα του ευρώ και την άνοδο της υποστήριξης της δραχμής».

Ads