Την άποψη ότι η 4χρονη Άννυ τεμαχίστηκε από τον πατέρα της ενώ ήταν ακόμη ζωντανή επανέλαβε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, καταθέτοντας στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, όπου εκδικάζεται το φρικτό έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο το Πάσχα του 2015.

Ads

«Αποκλείεται εξ ορισμού το παιδί να τεμαχίστηκε αφού είχε πεθάνει… ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή», είπε ο ιατροδικαστής, εκθέτοντας τα συμπεράσματα του. Ο ιατροδικαστής διερωτήθηκε στη συνέχεια «ποιος οριοθέτησε πως το παιδί ήταν νεκρό;». Σύμφωνα με τον κ. Καρακούση, «πολλές φορές, ακόμη και ένας γιατρός δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι κάποιος έχει φύγει από τη ζωή, αφού μπορεί να έχει πέσει σε κώμα. Το μυστικό είναι το καρδιογράφημα». Πιστεύω ότι οι διάσπαρτες κηλίδες που βρέθηκαν στο σπίτι έγιναν μόνο από εκτόξευση αίματος… ο νεκρός δεν έχει κυκλοφορία αίματος, πίεση, ζωτικά στοιχεία…» εξήγησε ο κ. Καρακούκης.

Στο δικαστήριο βρέθηκε για δεύτερη μέρα και ο ειδικός επιστήμονας της ΕΛ.ΑΣ., Στέφανος Λημναίος, ο οποίος κατέθεσε ότι στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, όπου το μικρό κορίτσι δολοφονήθηκε, βρέθηκαν κηλίδες αίματος της μικρής διάσπαρτες σε πολλά σημεία. Όπως ανέφερε ο κ. Λημναίος, από τη σάρωση του ειδικού μηχανήματος, το οποίο ανιχνεύει ίχνη DNA ακόμη και αν έχει επιχειρηθεί να καθαριστεί, στο διαμέρισμα δεν βρέθηκαν μόνο οι κηλίδες του αίματος της Άννυ και βιολογικό υλικό του πατέρα και του συγκατοίκου του,  αλλά και ενός αγνώστου προσώπου. Τα ίχνη του μάλιστα εντοπίστηκαν σε μία πετσέτα που ήταν γεμάτη αίμα.