Στις καλένδες φέρεται να οδηγείται το debate των πολιτικών αρχηγών. Η άρνηση της Ν.Δ. να ευθυγραμμιστεί με τα αιτήματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ ώστε να πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ την Κυριακή πηγάζει από μικροκομματικά κίνητρα.

Ads

Την ίδια ημέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ν.Δ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία θα είναι κομμένη και ραμμένη στα γαλάζια μέτρα. Οι εκπρόσωποι των αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ θα «κοπούν» λόγω πίεσης χρόνου, όπως έγινε και στην διακαναλική της 14ης Μαίου, και θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων στους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών καναλιών και ορισμένων εφημερίδων και ιστοσελίδων που διάκεινται θετικά προς τη Ν.Δ. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να περάσει ένα ανέφελο, κυριακάτικο μεσημέρι, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Τα αναπάντητα ερωτήματα 

Αντίθετα, στο πλαίσιο ενός debate θα δεχόταν το πρέσινγκ πολιτικών του αντιπάλων – και ίσως τις ενοχλητικές ερωτήσεις ορισμένων ενός ή δύο δημοσιογράφων – για την υποκρισία της κυβέρνησης του στο προσφυγικό ζήτημα.

Ads

Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δώσει απαντήσεις – σπανίως κλήθηκε από τα εγχώρια ΜΜΕ- για μία σειρά ζητημάτων, που δυστυχώς επανήλθαν στην επιφάνεια λόγω της ανείπωτης τραγωδίας: Για το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που το κατήργησε και το επανίδρυσε. Για την Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί απάνθρωπων πρακτικών στα σύνορα ή στα Κέντρα Κράτησης. Για τα αιτήματα της Κομισιόν προς τις ελληνικές αρχές περί διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με τις επαναπροωθήσεις. Για τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει η πτέρυγα ΛΑΟΣ της Ν.Δ,. σε αντιδιαστολή με απάνθρωπες δηλώσεις που είχαν προβεί στο παρελθόν οι πρώην ομοϊδεάτες του Γ. Καραταζαφέρη. Για την σύγκλιση απόψεων που έχει διαπιστωθεί στις επαφές του με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζ. Μελόνι αναφορικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Για τον λαϊκισμό που ξεδίπλωσε πάνω στον φράχτη του Έβρου και τα ψεύδη περί τροπολογίας Παπαδημούλη ώστε να μπλοκαριστεί η κοινοτική χρηματοδότηση του. 

Πρόκειται για ερωτήματα που χάθηκαν στη λίστα «107»…