Μια ακόμη ντροπιαστική ιστορία φέρνει στο φως μια Βρετανίδα υπήκοος που είχε την «τύχη» να βρεθεί στην Μυτιλήνη με τον σύζυγό της και το μωρό της, όπου και τους σταμάτησαν για έλεγχο αστυνομικοί.

Ads

Η νεαρή γυναίκα καταγγέλλει, πως από την πρώτη στιγμή που ανέφερε την υπηκοότητά της οι αστυνομικοί φέρονταν με απίστευτα σκληρό και ανάρμοστο τρόπο, προφανώς έχοντας περάσει την ίδια για νεαρή πρόσφυγα.

«Μου έλεγαν συνέχεια να βουλώσω το στόμα μου», λέει η Τίφα, ακόμα και όταν προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τα όργανα της τάξης για βρεφικά αντικείμενα ή αντικείμενα για την παιδική φροντίδα.

«Έβγαλαν έξω τα εσώρουχά μου ένα ένα και γελούσαν με αυτά», συμπληρώνει.

Ads

«Βούλωστο και τράβα πίσω από κεί που ήρθες»

Η γυναίκα που είχε την «ατυχία» να έχει γονείς από το Ιράν, χωρίς όμως να διαθέτει κανένα έγγραφο από την χώρα αυτή, είδε τον σύζυγό της της να δέχεται αντίστοιχη αντιμετώπιση.

Μάλιστα καταγγέλλει πως όταν έπρεπε να θηλάσει το μωρό τους, δέχθηκε τα χλευαστικά σχόλια των αστυνομικών και τα παραβιαστικά βλέμματα στο στήθος της.

«Οι ταυτότητές μας, τα έγγραφά μας, το μωρό, τα χρήματά μας, δεν τους αφορούσαν. Μόνο το χρώμα του δέρματός μας αρκούσε για να μας σταματήσουν και να μας κακομεταχειριστούν», συμπλήρωσε η νεαρή Τίφα που δηλώνει πως βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ.