Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν».

Ads

Για την σοβαρή κατάσταση της υγείας του πατέρα του είχε μιλήσει δημόσια ο βουλευτής της ΝΔ, διατυπώνοντας καταγγελίες για το ΕΣΥ και τον τρόπο που κατά τη γνώμη του διαχειρίστηκαν την κατάσταση οι γιατροί.

«Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας, καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα καθώς μαύρισε το δάχτυλό του, μιας και έχει διαβητικό δάχτυλο. Του φέρθηκαν πάρα πολύ καλά στη Βούλα, όμως του είπαν ότι τέτοια μεγάλα αγγειοχειρουργικά θέματα δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να πάει σε άλλο νοσοκομείο. Πήγε ο πατέρας μου σε αυτό το νοσοκομείο, του κάναν χειρουργείο και του ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

»Τις επόμενες πέντε ημέρες πήγαινε καλά. […] Την έκτη μέρα έκανε αποκορεσμό, έπεφτε το οξυγόνο και έκανε δύσπνοιες. […] Ο αδερφός μου είναι γιατρός στην Κύπρο και ήρθε, τον είδε και είπε να μπει στην πλατφόρμα για να μπει σε ΜΕΘ, γιατί δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι καλά.

Ads

Διαβάστε επίσης: Ν.Δ. / Τα δάκρυα του Καλλιάνου πνίγουν το success story για το ΕΣΥ

»Οι γιατροί μου είπαν ότι υπογράφουμε όλοι μας ότι ο κ. Καλλιάνος είναι καλά. Ο αδερφός μου τους παρακάλαγε σαν καρδιολόγος να τον βάλουν σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».

Ο Γιάννης Καλλιάνος υποστήριξε ότι παρακαλούσε τους γιατρούς να τον βάλουν σε μια ΜΑΦ, αλλά μάταια. «Τελικά, ο πατέρας μου έκανε ανακοπή σήμερα και τον διασωλήνωσαν επιτόπου και μπήκε στην εντατική. Σας υπόσχομαι ένα πράγμα. Επειδή αυτό που έπαθε ο πατέρας μου θα το έχουν πάθει πολλοί άνθρωποι, δεν μπορούν να φανταστούν τι έχουν να πάθουν από εμένα και από τον αδερφό μου. Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά εύχομαι να τα καταφέρει. Και ο Θεός να βοηθήσει. Δεν είχε οξυγόνο καθόλου και πέρναγε μια νοσοκόμα κάθε 4 ώρες. Πώς θα άντεχε ο πατέρας μου;».

Οι απαντήσεις του Άδωνι και του νοσοκομείου «Αττικό»

Στη συνέχεια, στην ανάρτησή του απάντησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας πως η διαδικασία εισόδου ασθενούς στη ΜΕΘ γίνεται με αυστηρά ιατρικά κριτήρια.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε. Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επίσης, ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και το νοσοκομείο «Αττικό», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα.

Κατανοούμε τη συναισθηματική φόρτιση, συμπαραστεκόμαστε στον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας και καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη αυτού του βαρύτατου και σύνθετου περιστατικού».

Η απάντηση του Καλλιάνου σε Άδωνι και «Αττικό»

Σε νέα ανάρτησή του, ο Γιάννης Καλλιάνος, παρέθεσε μία σειρά γεγονότων τα οποία ισχυρίζεται πως έχει καταγεγραμμένα και σε μηνύματα και δείχνουν λάθη των γιατρών του νοσοκομείου Αττικόν.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ειδικευόμενοι του έλεγαν πως οι εξετάσεις του πατέρα του ήταν «καταπληκτικές», ενώ γιατροί αλλά και καθηγητής αρνούνταν να τον βάλουν σε ΜΕΘ ενώ «έσβηνε».

«Το τι θα κάνω από εδώ και πέρα αγαπητέ υπουργέ Άδωνι, με κάθε σεβασμό, θα σου πω ότι δεν αφορά κανέναν άλλον παρά μόνο τον πατέρα μου και την τιμή του. Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη, διότι στη θέση του πατέρα μου έχουν βρεθεί χιλιάδες άνθρωποι στο παρελθόν. Έχω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα καταθέτω και δημόσια αν χρειαστεί. Όπως και τα ακριβή ονόματα των Ιατρών», αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.