Το τελευταίο «αντίο» στον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ Γιάννη Ιωαννίδη δίνουν φίλοι, συγγενείς και οικείοι στη Θέρμη στην Θεσσαλονίκη.

Ads

Νωρίτερα η σορός του βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στο οποίο έζησε μεγάλες στιγμές ως παίκτης αλλά και ως προπονητής. Πλήθος κόσμου, μεταξύ άλλων και ο Νίκος Γκάλης βρέθηκαν εκεί για να πουν «αντίο» στον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ. Το φέρετρο του θρυλικού Έλληνα κόουτς σκεπάζει η σημαία του Άρη.

Ads

Η σορός του θα ταφεί στον οικογενειακό τάφο στη Θέρμη.

 


Υπενθυμίζεται ότι χθες στον Άγιο Ιωάννη Βούλας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για όσους δε θα μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία, στη Θεσσαλονίκη.

Γκάλης: Ότι είχε να σου πει, το έλεγε απευθείας – Είχε όραμα από μικρό παιδι να κάνει τον Άρη μεγάλη ομάδα και τα κατάφερε

Ο Νίκος Γκάλης βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο όπου βρισκόταν η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη για λαϊκό προσκύνημα με τον θρυλικό Έλληνα μπασκετμπολίστα να προβαίνει σε δηλώσεις για τον προπονητή που μοιράστηκε πολλές επιτυχίες.

«Αν μπορούσα να χαρακτηρίσω τον Γιάννη με μια κουβέντα, θα έλεγα ότι ήταν άντρας. Ότι είχε να σου πει, το έλεγε απευθείας. Είχε όραμα από μικρό παιδι να κάνει τον Άρη μεγάλη ομάδα και τα κατάφερε. Τον είχα σαν μεγάλο αδερφό, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Δύσκολη μέρα για μένα, για όλους τους Αρειανούς και όλο τον κόσμο. Ήταν δάσκαλος. Όλες οι στιγμές με τον Ιωαννίδη είναι καλές. Είχαμε πολλές χαρές και λίγες λύπες. Μπορεί μερικοί να τον κατηγορούσαν για τον τρόπο του, αλλά ήταν ευθύς άνθρωπος», ανέφερε ο Γκάλης για τον Ιωαννίδη.