Σαν  «κυνήγι θησαυρού» που δεν ξέρεις ακριβώς τι θα βρεις, παρομοίασε την πάταξη της φοροδιαφυγής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ads

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης μετά την επιτυχή συμφωνία με την Ευρώπη που επικυρώθηκε χθες με την αποστολή της λίστα μεταρρυθμίσεων, αποτελεί η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Πόσα χρήματα περιμένουμε; Δεν γνωρίζουμε, είναι σαν αρχαιολογική ανασκαφή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς θα βρεις. Ελπίζεις να βρεις έναν μεγάλο θησαυρό. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε έναν θησαυρό. Το ερώτημα είναι αν έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε».

Αναφορικά με το θέμα της ρευστότητας, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «όταν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά τα μακροπρόθεσμα στοιχεία είναι καλά, είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να φανταστείτε την Ευρώπη να κινδυνεύει τη διάλυσή της για μερικά δισεκατομμύρια ευρώ;».

Ads

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του CNBC, η τετράμηνη παράταση θα επιτρέψει στην «αποκατάσταση των δεσμών εμπιστοσύνης» της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=C8uWAuZ7awo]