Ένα ακόμη τρίποντο έβαλε ο σουπερσταρ του ελληνικού μπάσκετ Γιάννης  Αντετοκούνμπο, αυτή τη φορά ενάντια στον ρατσισμό.

Ads

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση του Τάκη Τσουκαλά προς τον αδελφό του Θανάση, τον οποίο χαρακτήρισε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του «πίθηκο», ο  Αντετοκούνμπο έδωσε ένα μάθημα προς τους απανταχού ρατσιστές, διαμηνύοντας πως «Εγώ και τα αδέλφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την πατρίδα μας».

Ο σούπερ-Γιάννης έγραψε ένα σημείωμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον αδελφό του κι όχι μόνο:

Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες. Αλλά είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω την σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό – ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. 

Ads

Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με υπερηφάνεια και ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα. 

Είμαι πάρα πολύ λυπημένος και απογητευμένος. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά χόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για τη χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. 

Εγώ και τα αδέλφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την πατρίδα μας.