Στον απόηχο της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Novartis για τις αθέμιτες πρακτικές στη χώρα που εκτιμάται πως προκάλεσαν ζημιά ύψους 3 δισ. ευρώ από 2008 έως το 2014, η έμπειρη δικαστική συντάκτρια Γιάννα Παπαδάκου εξήγησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Tvxs.gr τη σημασία αυτής της εξέλιξης και αναλύει τις πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης, που όπως επισημαίνει επιβεβαιώνει πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη χώρα.

Ads

Όπως τονίζει η κ. Παπαδάκου, που γνωρίζει σε βάθος όσο λίγοι την υπόθεση, η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και τα ελληνικά παράδοξα της υπόθεσης. «Οι θιασώτες της θεωρίας της “σκευωρίας” δρουν εναντίον του δημοσίου συμφέροντος. Όσα λένε θα τα χρησιμοποιήσει η Novartis σε βάρος της Ελλάδας για τις αποζημιώσεις», τονίζει μεταξύ άλλων η κ. Παπαδάκου

Ακούστε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση στο PODCAST του Tvxs.gr. Μπορείτε να ακούσετε online τα PODCAST του Tvxs.gr ή και να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή και τη συσκευή σας από την σχετική επιλογή της εφαρμογής που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ηχητικό. Επισκεφτείτε το κανάλι του Tvxs.gr στο Soundcloud για να ακούσετε όλα τα PODCAST, αναλύσεις, μαρτυρίες και συνεντεύξεις.