Για επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης και τορπιλισμό της Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα επεισόδια έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκαν επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιπαράθεση με τον υπουργό επικρατείας Δ. Σταμάτη ο οποίος κατηγόρησε ως ηθικούς αυτουργούς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή ένταση στο ραδιομέγαρο. Ο Δ. Σταμάτης «είναι ο καλύτερος χορηγός του ΣΥΡΙΖΑ και της πρότασης μομφής που κάναμε», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. (Δείτε τα βίντεο)

Ads

 

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να καταδικάσει τη «βιαιοπραγία σε βάρος βουλευτών του κοινοβουλίου» και έκανε λόγο για εξοργιστικές εικόνες. «Δεν τιμά τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο να απωθούνται βουλευτές». Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως οι εικόνες που έρχονται από την ΕΡΤ είναι «εξοργιστικές». «Η κ. Κωνσταντοπούλου βρέθηκε αποκλεισμένη φωνάζοντας βοήθεια», ανέφερε.
 

«Αυτή την εικόνα σας ζητήσαμε να καταδικάσετε. Αντί γι’ αυτό, εσείς εφηύρατε μία θεωρία για ανακατάληψη της ΕΡΤ από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος είχε απευθύνει αυτήν την κατηγορία στην αξιωματική αντιπολίτευση.


 

«Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος που έχετε πάρει δεν θα οδηγήσει πουθενά. Φιμώσατε την ΕΡΤ αλλά 1.750.000 συμπολίτες μας είδαν μέσω διαδικτύου του δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ των εργαζομένων», σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική μάχη αλλά θα είναι παρών και έξω από τη Βουλή, όπου οι εργαζόμενοι μάχονται για τα δικαιώματά τους.
 
«Έχετε κάνει πρόταση μομφής και θέλετε να τρέξετε σαν λαγοί και να γλιτώσετε από τις ευθύνες σας», είχε δηλώσει νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη, ο οποίος ζήτησε παρέμβαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης για τα επεισόδια στο Ραδιομέγαρο αλλιώς διαμήνυσε ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποχωρήσουν.  
 
«Κλείνει ο κύκλος. Πρώτα κλείσατε την ΕΡΤ, προχθές δώσατε στη διαπλοκή τις ψηφιακές συχνότητες και σήμερα με τα ΜΑΤ δείχνετε την πραγματική εικόνα της Ελλάδας του μέλλοντος που θέλετε να δημιουργήσετε. Όμως η Ελλάδα του αγώνα και της δημοκρατίας θα υπερισχύσει της δημοκρατίας του ‘μαύρου’ που θέλετε να επιβάλλετε στην κοινωνία», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.