Αγαπητοί αναγνώστες, αγαπητές αναγνώστριες,

Ads

Τις τελευταίες μέρες, έχουν εμφανιστεί στο site μας, απρεπείς και κακόβουλες διαφημίσεις, από το διαφημιστικό δίκτυο της Google, τις οποίες το tvxs.gr δεν εγκρίνει και σε καμία περίπτωση δεν ελέγχει. Το ίδιο παρατηρείται και σε άλλα site διεθνώς.

Αυτό οφείλεται σε δράστες, οι οποίοι καταφέρνουν να ξεπεράσουν τους μηχανισμούς ελέγχου της Google και να εμφανίσουν το περιεχόμενο τους σε διάφορα site και παρά τη θέληση των εκδοτών τους. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με τα εργαλεία που μας παρέχονται, ώστε να τις εντοπίζουμε και να τις μπλοκάρουμε.

Πως λειτουργούν τα διαφημιστικά δίκτυα

Το tvxs.gr όπως και το 97% των sites , έχουν διαφημίσεις της Google.  Νοικιάζουμε δηλαδή ορισμένες διαφημιστικές θέσεις του site, χωρίς να ελέγχουμε στο παραμικρό το περιεχόμενο των διαφημίσεων. Είναι σαν να νοικιάζεις ένα διαμέρισμα: δεν μπορείς να ξέρεις αν ο ενοικιαστής παίζει στην τηλεόραση του πορνό. Ο έλεγχος μπορεί να γίνει μόνο από την Google. 

Ads

Λόγω του τεράστιου όγκου των διαφημίσεων που διακινούνται μέσω Google, η εταιρεία έχει αναπτύξει μηχανισμούς αποφυγής κακόβουλων, προσβλητικών και ανήθικων διαφημίσεων, μέσω της βοήθειας τεχνητής νοημοσύνης, ώστε  να μπλοκάρει τέτοιες διαφημίσεις, γιατί διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να ελέγχεται όλος αυτός ο όγκος με ανθρώπινη παρέμβαση.

Δυστυχώς όμως, η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει 100% αποτελεσματικότητα και κατά διαστήματα, οι επιτήδειοι, καταφέρνουν να παρακάμψουν τα συστήματα ασφάλειας, με αποτέλεσμα  την εμφάνιση των διαφημίσεων αυτών.

Ο μόνος μηχανισμός αποκλεισμού τους που έχουμε στα χέρια μας, είναι μέσα από  αναζητήσεις, είναι χρονοβόρος και δύσκολος στη χρήση του και κάνει τον άμεσο αποκλεισμό της διαφήμισης σχεδόν αδύνατο. Ακόμα και όταν τα καταφέρνουμε και μπλοκάρουμε κάποιες από αυτές, εμφανίζονται σαν τη Λερναία Ύδρα, νέες. Το σύστημα τις καταγράφει ως νέες καταχωρήσεις, για τις οποίες δεν ισχύει ο προηγούμενος αποκλεισμός.

Εμείς και χιλιάδες άλλα sites, κάνουμε  καταγγελίες στην Google και αυτή με τη σειρά της προσπαθεί να διορθώσει το πρόβλημα. Αυτό συχνά είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς οι αναγνώστες μας για να βοηθήσετε

Κάθε διαφήμιση έχει ένα μικρό x πάνω δεξιά. Αν πατήσετε εκεί μπορείτε να καταγγείλετε τη διαφήμιση και να ζητήσετε να μην ξανά εμφανιστεί. Όσο περισσότεροι το κάνουμε αυτό, τόσο γρηγορότερα ανταποκρίνεται η Google στην επίλυση του προβλήματος.