Φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίζει τένις την ώρα της ανακοίνωσης των νέων αρνητικών ρεκόρ σε νεκρούς και διασωληνωμένους, την Τρίτη 13 Απριλίου, δημοσίευσε η εφημερίδα «Δημοκρατία», εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτηρίζει «μονίμως ανέμελο», ενώ τα Social Media γέμισαν με αρνητικά και ειρωνικά σχόλια με το #Μητσοτάκη_Παραιτήσου να βρίσκεται στα πρώτα trends του Twitter

Ads

«Για τένις με 9.135 νεκρούς»

Αναλυτικότερα, η «Δημοκρατία», στο πρωτοσέλιδο της, στο φύλλο της Πέμπτης 15 Απριλίου, με τίτλο, «Για τένις με 9.135 νεκρούς», χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως «μονίμως ανέμελο σε καιρό πολέμου».

Παράλληλα, στο εκτενές της κείμενο, στην τρίτη σελίδα της εφημερίδας, με τίτλο «Ανέμελος ο πρωθυπουργός!»,  και υπότιτλο «Εκτός πραγματικότητας άλλη μία φορά ο Μητσοτάκης, ενώ η χώρα βρίσκεται στο έλεος της πανδημίας», αναφέρεται στην «προβληματική σχέση του πρωθυπουργού με την πραγματικότητα», επισημαίνοντας τις «ανέμελες αστοχίες» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος «επαναστατεί στις εντολές που δίνει ο ίδιος» και  «παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα».

Ads

«ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΕΝΙΣ!» αναγράφεται παράλληλα πάνω στην φωτογραφία του κειμένου.

«Πάρνηθα και Ικαρία έχουν αποδείξει ότι λειτουργεί σε μία δική του πραγματικότητα, διαφορετική από των υπόλοιπων πολιτών», σημειώνει επίσης η εφημερίδα, τονίζοντας ότι, η εικόνα του πρωθυπουργού να παίζει τένις, στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών απέναντι από το Ζάππειο, «δείχνει έλλειψη ενσυναίσθησης» του Κ. Μητσοτάκη, καθώς «έχει τραβηχτεί ενώ οι υπηρεσίες των οποίων ηγείται ανακοινώνουν ότι οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα ξεπέρασαν τους 9.000, 93 επιπλέον είναι νεκροί και έχει σημειωθεί νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων».

Το να παίζει ο Κ. Μητσοτάκης «νόμιμο είναι, αλλά κατά πόσο είναι και προκλητικό για τους πολίτες … πρέπει να απασχολήσει και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη», συμπληρώνει επίσης η εφημερίδα.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας:

image