Τρεις χρυσαυγίτες που μετείχαν στην επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα θα προσέλθουν στον ανακριτή κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ads

 
Οι ανακρίτριες, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έχουν ασκήσει ποινική δίωξη κατά παντός υπεύθυνου για διακεκριμένη οπλοκατοχή και αναμένουν τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης που διενεργεί η Αστυνομία για όπλα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια μελών και στελεχών της ΧΑ, προκείμενου να προσωποποιήσουν τις συγκεκριμένες κατηγόριες.
 
Ακόμη την επόμενη Δευτέρα, 25 Νοέμβριου, οι ανακρίτριες έχουν καλέσει σε απολογία τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους η Βουλή έχει αποφασίσει την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας. Πρόκειται για τους Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα, που κατηγορούνται επίσης για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ανακρίτριες έχουν βάλει στο στόχαστρο και έναν ακόμα βουλευτή της Χρυσής Αυγής της περιφέρειας.