Ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία σε βαθμό πλημμελλήματος ασκήθηκε σε βάρος του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο. Ο πρώην υπουργός πήρε προθεσμία και θα δικαστεί την Πέμπτη. Επιπλέον του επιβλήθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα για ανασφάλιστο όχημα, κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια. Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα αφότου συνελήφθη, διότι οδηγούσε ανασφάλιστο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες. Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου. 

Ads

Διαβάστε επίσης:
Kίνημα «Free liapis» στο twitter

Κατά την προσαγωγή του στην Εισαγγελία ο Μιχάλης Λιάπης φρουρούμενος και φορώντας χειροπέδες υποστήριξε συνομιλώντας με δημοσιογράφους:
 
«Τον Αύγουστο κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το κυκλοφορούσα. Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει».

Πριν μπει στο περιπολικό για να μεταφερθεί από την τροχαία Αγίας Παρασκευής σημείωσε «Έσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Το ομολογώ» εξομολογήθηκε στους δημοσιογράφους. «Έκανα λάθος. Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία» είπε και συμπλήρωσε ότι είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες στους αθηναϊκούς δρόμους.

Ο πρώην υπουργός κυκλοφορούσε με ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού, το οποίο είχε πλαστές πινακίδες. Επιπλέον, δεν είχε δίπλωμα μαζί του, ενώ το όχημα ήταν και ανασφάλιστο. Συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που τον σταμάτησαν για έλεγχο στη λεωφόρο Αρτέμιδας. Αρχικά οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδας και από εκεί στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.


Βίντεο από τη σύλληψη

Αποχωρώντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, το στέλεχος της ΝΔ αρκέστηκε να δηλώσει ότι «ήταν μια μεγάλη περιπέτεια».

Διεθνή ΜΜΕ: Έλληνας πρώην υπουργός Μεταφορών με πλαστές πινακίδες

Ads

image
 
Με ραγδαίο ρυθμό εξαπλώνεται στα διεθνή μέσα η είδηση της σύλληψης του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη. Βρετανικά, ισπανικά, ιταλικά και ακόμη και το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων αναμεταδίδουν την είδηση εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο συλληφθείς διετέλεσε συν τοις άλλοις υπουργός Μεταφορών.

Το πόθεν έσχες του Μιχάλη Λιάπη
 
Στο μεταξύ, πολλά ακίνητα και οικόπεδα, τρία ΙΧ αυτοκίνητα, καταθέσεις και πολύ υψηλό εισόδημα δηλώνει στην εφορία ο πρώην υπουργός, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δήλωσης «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή.
 
Σύμφωνα με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, ο Μιχάλης Λιάπης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης 20 ακινήτων και 8 οικοπέδων, ενώ στην κατοχή του δηλώνει πως βρίσκονται τρία ΙΧ αυτοκίνητα. Αναφορικά με τα αυτοκίνητα που έχει στην κατοχή του είναι και το τζιπ Volkswagen Touareg, το οποίο συνελήφθη να οδηγεί με πλαστές πινακίδες. Στη θέση του κυβισμού πάντως εμφανίζεται να έχει δηλώσει ότι είναι μεταχειρισμένο, με έτος κτήσης του 2009.
 
Ο Μιχάλης Λιάπης εμφανίζεται, επίσης, να έχει εισόδημα 109.223 ευρώ, ενώ η σύζυγός του έχει εισόδημα 29.250 ευρώ.