Για επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης σχετικά με τους χειρισμούς της στο Ασφαλιστικό έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας, παράλληλα για δικαίωση της επιλογής του κ. Σαμαρά να καταψηφίσει τα μέτρα του μηχανισμού στήριξης από τις τελευταίες εξελίξεις.

Ads

«Όπως ο Γ. Παπανδρέου έλεγε τα λεφτά υπάρχουν,ενώ ήξερε την κατάσταση της οικονομίας και μετεκλογικά έκανε άλλα, έτσι και ο κ. Λοβέρδος ενώ είχε συμφωνήσει συγκεκριμένα πράγματα με την ομάδα της τριμελούς επιτήρησης, τώρα θέλουν να δώσουν διαφορετικό περιεχόμενο ώστε να δείξουν πως δίνουν μάχη» υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, αναφερόμενος στην περικοπή συντάξεων χηρείας, σημείωσε ότι «Αντί να περικόπτονται συντάξεις χηρείας, που είναι οξυγόνο ζωής για χιλιάδες οικογένειες, η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ασχοληθεί με την περιστολή των δαπανών του δημόσιου».

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του θέλει την πραγματική διαφάνεια και ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και θέλει τη διαλεύκανση και όχι τη συσκότιση της υπόθεσης.

Ads

Σε ερώτηση για το αν η πλήρης διαλεύκανση φθάνει μέχρι και τον πρώην πρωθυπουργό ή αν η Ρηγίλλης θα αντιμετωπίσει διαφορετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απάντησε πως «η θέση ισχύει και για τον κ. Καραμανλή».