Αντιμέτωποι με την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση βρίσκονται οι οκτώ συλληφθέντες για τον θάνατο του άτυχου 22χρονου Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Λαγανά Ζακύνθου. 

Ads

Οι οκτώ συλληφθέντες, ένας Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο, ένας Έλληνας κι ακόμη έξι Σέρβοι, αμέσως μετά την απαγγελία της κατηγορίας από την εισαγγελέα, επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου όπου και θα παραμείνουν μέχρι το πρωί της Τρίτης 11 Ιουλίου 2017 για να επιστρέψουν ενώπιον του Ανακριτή για να απολογηθούν.

Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου ο δικηγόρος του 34χρονου ημεδαπού, όπως αναφέρει το imerazante.gr, δήλωσε: «ο πελάτης μου δηλώνει συντετριμμένος από το γεγονός. Πρόκειται για παιδί με λευκό ποινικό μητρώο αφού προγενέστερα δεν είχε ποτέ ενοχλήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ούτε για μια απλή παράβαση του ΚΟΚ». 

«Δηλώνει ότι ενεπλάκη στο γεγονός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αυτός που προκάλεσε στον 22χρονο εκείνα τα χτυπήματα στο κεφάλι που είχαν ως συνέπεια τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του έκοψαν το νήμα της ζωής», προσθέτει. 

Ads

Μπροστά από το δικαστικό μέγαρο του νησιού τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια από νωρίς, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει την οδό Τερτσέτη.

Δολοφονία για μια… selfie

Κι όμως ο άγριος ξυλοδαρμός που κατέληξε στη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα, πιθανόν να ξεκίνησε από μία… selfie που ήταν αιτία για τον μοιραίο καβγά. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, ο νεαρός και η παρέα του έβγαλαν μια φωτογραφία με την σερβιτόρα του μπαρ, όπου διασκέδαζαν. Ο μπράβος του μαγαζιού πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από την παρέα και τότε ξεκίνησε ο καβγάς με τον 22χρονο. Στην αρχή ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες και εκεί πέφτουν τα πρώτα χτυπήματα. 

Διαβάστε επίσης: Τι λέει η οικογένεια του 

Στα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, φαίνεται ο νεαρός να το βάζει στα πόδια, με τον μπράβο του μπαρ να τον ακολουθεί κατά πόδας, μαζί με ακόμη έναν υπάλληλο του μαγαζιού. Στη συνέχεια τους ακολούθησαν κι άλλα άτομα. 

Οι άντρες έπιασαν τον νεαρό και τον χτύπησαν άγρια, με μπουνιές και κλοτσιές στο κεφάλι, ακόμη και όταν βρισκόταν πια στο έδαφος αναίσθητος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ο θάνατος του 22χρονου προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι που του προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα ενώ η ιατροδικαστής διαπίστωσε πως το θύμα δεν πρόλαβε να αντισταθεί, καθώς δεν φέρει κανένα αμυντικό τραύμα.