Προφυλακισμένος στις Φυλακές Κορυδαλλού για ακόμη έξι μήνες, μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου του 2017, θα παραμείνει ο Τάκης Μουσσάς, που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων.

Ads

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αρετή Σκαφίδα, πρότεινε την παράταση της προφυλάκισης του καθώς εξακολουθούν να υφίστανται στο ακέραιο οι αρχικοί λόγοι της προφυλάκισής του με τις κατηγορίες:

α) της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει τη διάπραξη κατ’ εξακολούθηση διακεκριμένης εκβίασης (οικονομικό όφελος),
β) της κατ’ εξακολούθηση διακεκριμένης εκβίασης (απειλή λειτουργήματος κατ΄ επάγγελμα και
γ) της ενεργητικής δωροδοκίας με υπόσχεση για ενέργεια υπαλλήλου, που αντίκειται στα καθήκοντά του σε βάρος νομικών προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τακης Μουσσάς είναι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση μαζί με τον  Χρήστο Φράγκο, αλλά και τον εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολη Παναγιώτη Μαυρίκο που μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Αττική οδό. Το κύκλωμα φέρεται να εκβίαζε ΔΕΚΟ, τράπεζες και επιχειρήσεις για να αποσπά υπέρογκα ποσά υπό το πρίσμα διαφημιστικών δαπανών. Οι 3 ζητούσαν τα συγκεκριμένα ποσά προκειμένου να μη δημοσιεύουν αρνητικά σχόλια σε έντυπα που διηύθυναν ή είχαν συνεργασία.

Ads